В програмата

„НепознатиТЕ” стартира тази неделя, 4 октомври по bTV

• От 0/5


Чалга или опозиционен рап е регетонът, ще разберат зрителите от първия филм, с който стартира поредицата, тази неделя, 4 октомври в 12:00 часа.

„НепознатиТЕ” стартира тази неделя, 4 октомври по bTV


Уникална среща и първото си интервю за българска медия ще дадат момчета от „Огере” – сензационната група, която превзе класациите на Карибите и Латинска Америка. Те ще разкажат за това как се прави опозиционен рап в страната на Кастро. „Огере” са може би най-известните представители на кубинския регетон. Те са носители на наградата Куба-диско (кубинското Грами). Разбирането за „поп звезда” в Куба естествено е съвсем различно от това да си звезда в Европа или Щатите.

Куба пее - „НепознатиТЕ” стартира тази неделя, 4 октомври по bTV


Журналистът Георги Тошев, операторът Румен Василев и режисьорът Eмa Kонстантинова разказват във филма “Куба пее” как повечето регетон музиканти записват с подръчни средства, нямат възможност да излизат извън страната и трудно говорят пред камера заради страх от официалната власт. Въпреки това интернет разпространението не е проблем за съвременната музика на Куба, а коктейлът от рап, реге, латино и електронни ритми е подплатен с ефектни секси клипове, снимани с малки бюджети. Някои от тях приличат на американски рап клипове, други се доближават до естетиката на българския попфолк. Официалните радиостанции трудно преглъщат успеха на този музикален стил и не въртят хитовете в програмите си, което допринася за изобретателни методи на разпространение и още повече почитатели. Екипът на „НепознатиТЕ” ще следва по петите момчетата от Огере – в таксито, по време на концерт, дори ги хваща в крачка с гаджетата им преди концерт.

Some notable Cuban twentieth-century classical composers include Catalonia-born José Ardévol (1911–1981), Argeliers León (born 1918), who was also an ethnomusicologist, and Aurelio de la Vega (born 1925).От филма на Георги Тошев зрителите ще научат още кои са другите музикални стилове, популярни днес, на острова на свободата.

Още за НепознатиТЕ

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg