Архив Отечествен фронт

Генезисът на явлението "Митьо Очите" в Отечествен фронт

Добави коментар

Митьо Очите мечтае да бъде екскурзовод на първата група политици, които ще му станат съкилийници... Гледайте в "Отечествен фронт"

За какво мечтае Митьо Очите в затвора? Да бъде екскурзовод на първата група политици, които ще му станат съкилийници... Това признава самият той в първото си телевизионно интервю. „Показваме ви единственото телевизионно интервю на Митьо Очите, правено когато и да е!” – разказва Мартин Карбовски в първото издание от новия телевизионен сезон на социалния ъндърграунд „Отечествен фронт”. „Ще ви покажем и леля Станка – майката на Димитър Желязков. Като я видите, веднага ще ви стане ясно какъв хайдутин е Очите и дали хайдутин майка не храни – имаше такава народна песен... Гледайте внимателно и търсете човешкия елемент! Живописната леля Станка Желязкова още по-ясно разкрива генезиса на това наше явление в първото си телевизионно интервю. Тя е абсолютно убедена в невинността на сина си. И нито тя, нито синът ѝ изпитват чувство за вина. В думите и на двамата няма никакво разкаяние... Ще видите героя на нашето време – бандитът-страшилище с малката присъда."

Екипът на „Отечествен фронт” го търси по затворите повече от месец – междувременно гръмна скандалът с барбекюто в Казичене, което струва поста на шефа на затворите; Очите, известен като наркобоса на Черноморието се сби с Драгановеца, популярен като наркобоса на Перник - и двамата бяха преместени от затворническото "общежитие" в затвори с по-строг режим. Настигнахме в Белене - в килия 2,50 на 2,50, с трима съкилийници, плакати на фолк-певици по стените и смрадлива тоалетна без лампа. Накарахме го да повдигне дюшека на нара, за да видим какво крие отдолу; попитахме го какви книги е чел и каква музика слуша; питахме го каква е истината за боя с Драгановеца и го накарахме да си покаже белезите и ръцете; накрая той скочи и хвърли микрофона, когато го попитахме за смъртта на жена му.

„Желязков е страшен дори само като го погледнеш.” – коментира Карбовски. – „Очите – неговите оцъклени очички - могат да стреснат наистина всеки. Като погледне някого - той сам му дава оборота! И точно заради този страх е възможен Митьо Очите – заради създаването на легенди за хайдуци, срещу които държавата е безсилна. От това очите на Митьо Очите стават още по-страшни! И понеже знам как у нас се създават легендите, вече мога да ви кажа спокойно за себе си: „Аз съм бил в една килия с Митьо Очите - цели три часа, заключен с него...”

„Отечествен фронт”, събота, 12 септември 2009 г., от 18:00 по Нова телевизия. Не го изпускай, няма повторение!

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Отечествен фронт

Приказка от долната земя в “Отечествен фронт”, събота, 12 януари 2013 година

След края на света: Близки срещи от третия вид

Приложна магия

“Отечествен фронт”: Не без сина ми

Тя, той или то... в “Отечествен фронт”