Архив Отечествен фронт

„Отечествен фронт”, събота, 11 юли от 18:00

1 коментар

Как влияят и как се взимат наркотици у нас, тази събота, 11 юли от 18:00 „Отечествен фронт” ще разкаже историите на няколко момчета от България...
„Имали ли сте проблем с наркотиците?” – пита Мартин Карбовски в един образователен филм за родители и показва най-добрата терапия срещу хероиновата зависимост

След като преди време „Отечествен фронт” показа как изглеждат, как влияят и как се взимат наркотици у нас, тази събота, 11 юли от 18:00 социалният ъндърграунд ще разкаже историите на няколко момчета от България, които се лекуват от хероинова зависимост в наркокомуна в Италия. „Всеки ден стотици хора започват да взимат наркотици и всеки ден стотици хора се опитват да спрат да взимат наркотици.” – разказва Мартин Карбовски.

– „Ще ви покажем последната надежда - комуните за наркомани в Италия, където момчета, сериозно зависими от хероина, отиват и стоят там с години, докато се отърват от зависимостта.”

Комуната Бетел в Неапол,Комуната Бетел в Неапол, Италия действа на принципа на попадането на непознато място – не знаеш език и не можеш да си поръчаш наркотик. Българските наркомани, които разбират проблема си, имат нужда от такава комуна, защото у нас метадоновите програми и българските комуни не вършат същата работа. „Всъщност българските комуни преди време бяха заобиколени от неотслабващото внимание на дилърите у нас и така те се провалиха в намеренията си.” – коментира Кабровски. – „Италия обаче е далече. Който не може да се справи с детето си и с неговата зависимост, го праща в Италия и Испания. Наистина последна надежда! Връзването за парното просто не дава резултати.”

В комуната Бетел в Неапол в момента живеят и работят много български момчета.
Те са имали желанието на експериментират и са пробвали хероин. Но при хероина няма проба, няма връщане назад или ако има, то често минава през такава комуна, която момчетата наричат „къщата”. „Стараем се да запазим техните лица в тайна, защото истински се надяваме повечето от тях да се завърнат в България и да си върнат нормалния живот.” – разказва Мартин Карбовски.

„Момчетата говорят хубаво. Сигурно наистина искат да се отърват от проблемите си с наркотиците. Кълнат се, правят се на свестни. Но ние знаем и нещо друго. Тези момчета малко послъгват, ние наричаме това социално правилно говорене пред медиите. Другата страна на медала си пролича в един простичък момент – докато снимахме, изчезнаха двеста евро от чантата на небрежната колежка Мария Йотова. Тя милата се опитваше да покаже доверие към бившите наркомани и не искаше да си стиска ценностите в ръце, както трябва да се прави в компания на наркомани. И наркоманите ни наказаха за нашата наивност. Дано комуната им помогне да се отърват от вредния навик да пребъркват чанти!...

Надявам се тези истории да са ви полезни!

„Отечествен фронт”, събота, 11 юли от 18:00

Комуните в Испания и Италия за момчета и момичета, особено религиозните комуни, дават резултат в лекуването, ако седите там три години. Успеваемостта е повече от 50% излекувани деца. Комуните имат и друга страна – там може да срещнете и шестдесетгодишен стар хероинов наркоман, който ту друса, ту се лекува. Комуната е безплатна, в нея се работи и от нея по-добро нещо измислено за решение на наркомани няма. Но ще повторя – това ще бъдат три години от вашия живот. Можете да си ги спестите като не си купите днес от евтиния мръсен хероин, който ви продават най-гадните копелета във Вселената - уличните дилъри. Казал го е за тях не друг, а един голям наркоман – Уилям Бъроуз.

Шансът да заприличате на него е нищожен. По-вероятно е да умрете от наркотици, а родителите ви да кажат на съседите, че сте умрели от пневмония. Имахме и такъв случай. Оправяйте се – законът важи до границата на вашата кожа и вашата вена. Другото са приказки от телевизията.”

„Отечествен фронт”, събота, 11 юли 2009 г., от 18:00 по Нова телевизия.
Не го изпускай, няма повторение!
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Отечествен фронт

Приказка от долната земя в “Отечествен фронт”, събота, 12 януари 2013 година

След края на света: Близки срещи от третия вид

Приложна магия

“Отечествен фронт”: Не без сина ми

Тя, той или то... в “Отечествен фронт”