Архив Опасно близо – Лили Иванова

„Опасно близо” –Лили Иванова - събота, 27 юни, от 16:00 часа по bTV

Добави коментар

Историите на няколко хита тази събота в „Опасно близо” –Лили Иванова, 27 юни, от 16:00 часа по bTV
 Какво свързва популярната песен „Детелини” със съблекалнята на една хокейна зала в Дунецк, и предусещала ли е Лили успеха на тази своя песен, ще разкаже в девети епизод на поредицата „Опасно близо” композиторът ѝ – Асен Гаргов. От откровения му разказ зрителите ще научат още, че за свое най-стойностно творение от репертоара на примата той смята друго заглавие - „Самота”, което става причина за пролети сълзи и един... щастлив брак между двама поети.



„Написах „Самота” в Берлин, когато наистина се чувствах самотен – споделя Асен Гаргов. – Тогава нещата между Лили и мен вече бяха започнали да охладняват”. Още за края на творческия тандем, зрителите ще научат от епизода.

И още: как годините на прехода принуждават българските изпълнители да търсят хляба си зад граница, къде работи Лили докато в България почти няма културен живот и защо избира да се завърне отново на българска сцена, разказват композиторите Александър Кипров и Александър Йосифов.

Уникални кадри на развълнуваната Лили след големия ѝ концерт, предизвикал фурор в зала 1 на НДК, ще видят още зрителите на bTV.  
 
Ще чуят също и оценката за нея на композитора Георги Красимиров, Герасим – автор на емблематичната песен „Ветрове” – един от най-големите хитове на певицата през последните две десетилетия. Къде и как е сниман клипът на „Ветрове” и колко време е било необходимо да убедят певицата да облече червена рокля, са част от любопитните подробности около мейкинга на клипа.

Всичко това, и още много споделени истории – само тази събота, 27 юни, от 16:00 часа по bTV.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Опасно близо , Лили Иванова

Лили Иванова - ексклузивно пред Карбовски по bTV

„Направете нещо за България” - Лили Иванова ексклузивно пред Антон Хекимян

Лили Иванова пусна в ефир новата си песен "Сърцето е чупливо"

Лили Иванова готова отново да се снима гола

Лили Иванова с ексклузивна премиера по БГ РАДИО