Архив Отечествен фронт

"Отечествен фронт” - събота, 27 юни от 18:00 часа

4 коментара

Тази събота 27 юни от 18:00 „Отечествен фронт” ще покаже още една серия от филма на ужаса - баба Гена от ловешкото село Лисец е изядена жива от полудомашни кучета.
„Крачка никога няма да имам – само тая количка ще е!... Ако си имам аз крачка, ще взема една пушка и направо ще ида да ги убия! Аз ще ги убия – дето ме ядоха...” казва 85-годишната баба Гена, чиито крака бяха оглозгани до кокал от глутница полудомашни кучета, които в момента се отглеждат в приют.

85-годишната баба Гена


Тази събота 27 юни от 18:00 социалният ъндърграунд „Отечествен фронт” ще покаже още една серия от филма на ужаса, в който живеем - баба Гена от ловешкото село Лисец е изядена жива от полудомашни кучета.

„Казват ни, че новина не е, когато някое куче ухапе човек.” – разказва Мартин Карбовски. – „Новина било, когато човек ухапе куче! Но това не е вярно, защото днес новината е наистина необяснена в учебниците - новината е: „Кучета изядоха жив човек!”

85-годишната баба Гена, чиито крака бяха оглозгани до кокал от глутница полудомашни кучета


Една баба, най-коравата баба, която сте срещали, е изядена на половина от кучета, каквито има и пред вашата къща и пред вашия блок и все още е жива.
Снимахме я току-що изписана от болницата, краката ѝ са ампутирани много над коленете и за нея днес се грижат дъщеря ѝ Стефка и сватята ѝ Тотка.”

Баба Гена е на осемдесет и пет години. Живее сама в с.Лисец, Ловешко. Гледа козичка и няколко кокошчици и всеки ден отива до фурната за хляб. Един ден по пътя я нападат четири кучета, събарят я на земята и в продължение на половин час късат и ядат парчета месо от краката й. Баба Гена вика за помощ, но никой не я чува. Една от съседките на баба Гена се опитва да ѝ помогне, но кучетата нападат и нея и жената избягва.

Спасителят на баба Гена се казва Иван Минков


Спасителят на баба Гена се казва Иван Минков, който с помощта на дебела пръчка разгонва кучетата. Краката на 85-годишната жена са оглозгани до кокал и се налага лекарите да ги ампутират много над коляното.

Кметът на с. Лисец твърди, че в селото бездомни кучета няма.


Цанка Делимаринска и внукът ѝ Петър Петров


Цанка Делимаринска и внукът ѝ Петър Петров са сочени от съселяните си за стопани на кучетата-човекоядци. Двамата признават, че ги хранят в двора си, но твърдят, че не са техни, а бездомни. „Това е проблемът полудомашни кучета!” – коментира Карбовски. – „Те, кучетата, никога не са били безпризорни. Някой се е грижел за тях и ги е пускал навън. Това е жената до вас! Това е най-гадният персонаж в болезнения балкански филм – тя е уж добра жена, която се грижи за кучета, които изяждат човек.”

Цанка Делимаринска и внукът ѝ Петър Петров


Кучетата-човекоядци са живи – поверени са от прокуратурата на приют за безстопанствени кучета на отговорно пазене. Баба Гена не се страхува вече от кучета. „Те веке ме изедоха!” – казва тя. - „Крачка никога няма да имам – само тая количка ще е!... Ако си имам аз крачка, ще взема една пушка и направо ще ида да ги убия! Аз ще ги убия – дето ме ядоха...”

„Човекоядците са живи!” – коментира Карбовски. – „Баба Гена е без крака и за това има виновен човек. Някой е хранил тези кучета и за това също има виновен човек. Кучетата-човекоядци още са живи и за това също има виновен човек. Днес една жена е без крака, а виновните ще вечерят невъзмутимо супа от кокали тази вечер. Представете си - супата от кокалите на баба Гена. Други хора не биха могли да вечерят нормално след такава случка. Но у нас глозгането продължава – баба Гена няма да намери нито възмездие, нито обезщетение за изядените си крака...

На природозащитниците ще кажа – когато живота на хората е застрашен, кучетата трябва да бъдат приспивани! Другото е нечовешко лицемерие. Досега не съм виждал куче, на което два крака да са му изядени от хората наполовина. Но вече съм виждал такъв човек... Как така има закон, който да пази кучетата от хората, а няма закон, който да прави обратното да пази хората от кучетата? Отговорът е прост – у нас законът приспива бабите. У нас той няма нищо общо с живите, с изядени. Той е направен да щади тези, които късат от месото ви. Няма да давам примери... Днес имам пълнота право да кажа какво мисля. Мисля, че трябва да убиете баба Гена! Убийте я немъчително, бързо и безболезнено! Поне това решение да вземем в свои ръце. Убийте баба Гена, която тези дни няма стопанин. Убийте я като куче. Това, че някой ще плаче за нея, не е проблем. Баба Гена е моята нация – беззащитна стара жена, която оцеля в рая на помиярите. Убийте я! Нейните липсващи крака са овесени на врата на всеки, който се грижи днес за помиярите в общото ни село и двор. Убийте тази бабичка!

Тя няма стопанин. Погрижете се за нея - поне колкото за едно куче!”


„Отечествен фронт”, събота, 27 юни 2009 г., от 18:00 по Нова телевизия.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Отечествен фронт , КУЧЕТА-ЧОВЕКОЯДЦИ

Приказка от долната земя в “Отечествен фронт”, събота, 12 януари 2013 година

След края на света: Близки срещи от третия вид

Приложна магия

“Отечествен фронт”: Не без сина ми

Тя, той или то... в “Отечествен фронт”