Актуално Други

6-годишният Горан заминава за операция в Германия

Добави коментар

6-годишният Горан, на когото зрителите на „Нова телевизия” дариха нужните средства за лечение в чужбина, днес заминава за операция в Германия.

6-годишният Горан заминава за операция в Германия6-годишният Горан, на когото зрителите на „Нова телевизия” дариха нужните средства за лечение в чужбина, днес заминава за операция в Германия.

Детето е болно от тежка форма на онкологично заболяване. Лечението у нас се оказва неуспешно. След като „Календар” разказа неговата история само за седмица бяха събрани повече от 150 хиляди лева.

Горан е двукратен шампион по карате киокушин, на който лекарите поставят страшна диагноза - ембрионален рабдомиосарком - прогресиращ злокачествен тумор. Единственият шанс за детето е операция в чужбина, за която обаче семейството няма нужните средства.

Часове преди да се качи на самолета, той се чувства по-силен и отказва да лежи, въпреки болките и напрежението. Горан е убеден, че третият златен медал по карате киокушин се разбира от само себе си – той вярва, че върне ли се в залата отново ще стане най-добрият състезател.

Според специалистите показателите на Горан са добри и има стабилизация. Условието за постъпване в германската клиника е момчето да бъде в много добра форма.

От комисията за лечение на деца в чужбина отказаха да отпуснат пари от специализирания фонд и да платят операцията на Горан в Германия. Причината - детето трябвало да се подложи на още химиотерапии и чак тогава експертите да решат съдбата му. Според германските специалисти обаче всяко забавяне може да бъде фатално. Те дори дават много добри шансове за детето.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Календар

Параскева Джукелова е новият звезден репортер на Нова ТВ

Жасмина Тошкова е новият „Звезден репортер” на „Нова телевизия”

Мартин Чой е новият звезден репортер на “Календар”

Стефан А. Щерев е новият звезден стажант в „Календар”

Бургаският Х фактор Тони Димитрова става звезден репортер на „Календар”