Темата на Нова

„Темата на Нова"- събота, 19:30 ч.

NOVA • От 0/5

Събота, 16 май, 19:30 ч.

тема: Община Несебър задели 200 000 лв. за мерцедесът на кмета и 70 000 лв. за социални помощи

автор: Диляна Гайтанджиева
оператор: Десислав Митов


Година след нередностите, открити от екипа на „Нова телевизия” в Несебър по време на изборите, нова проверка показва, че градоначалникът Николай Димитров си е поръчал с общински пари нов мерцедес S-класа, с всички екстри, за представителни нужди.

Мерцедесът на кмета ще струва на данъкоплатците  близо 200 000 лв., което е три пъти по-малко от парите, заделени за социални помощи, става ясно от приетия бюджет на общината.

Според документите, с които „Нова телевизия” разполага,  за транспортни разходи, в които е включена покупката на скъпата лимузина, са заделени половин милион лева, а за помощ за инвалиди, бедни, болни и сираци едва 70 000 лв.

Според кмета скъпият и представителен автомобил е нужен, за да могат жителите на Несебър да се чувстват горди, а не да се срамуват от общината си. Въпреки че тази лимузина ще се ползва от кмета и администрацията му, а не от обикновените граждани...  Според описанието на предмета на обществената поръчка автомобилът трябва да е със задвижване 4X4, със 7-степенна скоростна кутия, да е дълга база, вградено радио, цветен дисплей с DVD, с мултифункционални бутони за управление за управление от волана. Цветът на колата трябва да е черен металик, по-специално обсидиан, тапицерията трябва да е от естествена кожа, черна, гарнирана с махагон, тъмен орех, при това блестящ. Към екстрите са включени още камера за заден ход и система за паркиране, отопляеми седалки, втора климатична инсталация, биксенонови светлини с проследяване на завоите, сервозатваряне на вратите и метална защита на картера, както и тонирани стъкла.

От официалното представителство на „Мерцедес” съобщиха за Нова телевизия, че на така заложените параметри отговаря точно определен модел автомобил, чиято цена с отстъпка би излязла над 190 000 лв. ...

Още за Темата на NOVA

12:30
29.02.2020
Темата на NOVA
19:20
01.03.2020
Темата на NOVA
12:30
07.03.2020
Темата на NOVA

Какво е твоето мнение?

Виж мнения за „Темата на Нова"- събота, 19:30 ч. (0 коментара)

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg