Архив Опасно близо – Лили Иванова

„Опасно близо – Лили Иванова” - епизод 2

Добави коментар

В „Опасно близо” зрителите ще видят Лили Иванова през очите на популярни български музиканти и актьори тази събота от 16:00 ч.
Във втория епизод на десетсерийната документална поредица „Опасно близо – Лили Иванова”, който ще се излъчи тази събота от 16:00 ч., зрителите ще научат още подробности за първите изяви на Лили Иванова на сцената от нейни близки приятели и колеги, преплетени с емоционални кадри от концерт на звездата в Летния театър във Варна от лятото на 2008 г.



Композиторът Александър Йосифов, с когото певицата има дългогодишни професионални и приятелски отношения, споделя, че първата му среща с Лили е далеч преди времето, когато тя става популярен изпълнител. Тогава той и състудентите му от морското училище във Варна танцували под звуците на нейния акордеон.

Певицата Ирина Чмихова
разказва за срещата си с неизвестната още Лили на свой концерт Кубрат в края на 50-те. Тогава „миниатюрното момиченце” дошло при нея зад кулисите и поискало разрешение да изпълнява песента от репертоара на Чмихова „Камино”, която впоследствие се превръща в една от емблемите на Лили Иванова.

Актрисата Гергана Кофарджиева също споделя лични спомени от магичното сценично присъствие на младата Лили в първите ѝ стъпки като изпълнител. Тя разказва как е видяла за пръв път „миниатюрната фигурка с могъщия глас” на концерт в новопостроената спортна зала във Варна преди близо половин век и завинаги е запомнила думите на съпруга си Любен Гройс за Лили „Тя ще стане нещо, има бъдеще!”

Двете жени никога не са се срещали лично, но когато Лили гледа интервюто с актрисата при подготовката на филма, изненадана възкликва: „Без да ме познава лично, тази жена ме усеща много по-добре от много хора, които ме познават! Бих се радвала, да се срещнем.”
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Опасно близо

„Опасно близо” –Лили Иванова - събота, 27 юни, от 16:00 часа по bTV

"Опасно близо – Лили Иванова" - епизод 8

"Опасно близо – Лили Иванова" - епизод 7

Международните фестивални участия на Лили Иванова в «Опасно близо»

Страстното танго на Лили и Васил Найденов в „Опасно близо”- 5 епизод