Актуално На кафе

Иван и Елица ще готвят в кухнята на Гала

Добави коментар

Иван и Елица - двамата финалисти в конкурса „Кухнята на Гала” станаха известни след оспорвана борба, продължила повече от четири седмици.
Двамата финалисти в конкурса „Кухнята на Гала” станаха известни след оспорвана борба, продължила повече от четири седмици. Иван и Елица получиха заедно повече от половината от гласовете на зрителите, като разликата между двамата е 1 процент в полза на силния пол, разбира се.

Иван и Елица ще готвят в кухнята на Гала


На финалния кръг в първия по рода си телевизионен кулинарен дуел новите кулинарни водещи в „На кафе” преминаха през изпитания, поставени им от Ути Бъчваров и от Андре Токев – председател на Българската асоциация на професионалните готвачи.

Задачата им и сега, и по време на целия конкурс, беше не просто да демонстрират способностите си в приготвянето на неповторими ястия, но и да покажат умението си в правене на шоу, да бъдат забавни, да умеят да се включват в различни теми на разговор, да импровизират...

Още за тях:

Иван Васев е на 35 години, осем от които е посветил професионално на готвенето, последното му работно място е в хотел „Родопи”. Елица Котева е на 38, 18 от които е била помощник готвач, главен готвач и сладкар в хотели и ресторанти.

Любимата кухня на Иван е вкусната и здравословната, а на Елица - българската, италианската, арабската, френската...

На въпрос „Кое е най-странното нещо, което сте опитвали?”, тя дава разтърсващ отговор - сръбска ракия с мумифицирана кобра. На този фон той звучи доста по-невинно - пържена в масло змия.

„Смятам, че мога да се впиша добре в позитивния дух на предаването и да представя един поглед върху културата на хранене, съчетаващ здравословния начин на живот и удоволствието от храната”, споделя Иван.

Интересни и почти поетични са определенията на Иван за някои от основните вкусове – лютото е страстта  на ястието, сладкото - укротителят на лютото, горчивото - плътността на ястието, киселото е свежестта, а соленото е основата...

Любимото занимание на Елица е да запаля мотора и да види пред себе си магистралата за Пловдив, а вечер да отиде на караоке с приятели. Тя със сигурност има време за това, тъй като за разлика от колегата си все още не е семейна.

150 човека подадоха документи в обявения от „На кафе” конкурс за готвач. Някои от тях се представиха като братовчедка на Одри Хепбърн и дори като сестра на Гала. Танцьорка, минен инженер, шофьор, певица, преводачка, журналисти и домакини от 20 до 65-годишна възраст изпратиха свои биографии и снимки до „На кафе”. Освен българи от всички краищата на страната, имаше заявки от Великобритания, Испания и Франция.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: На кафе

Утвърдени предавания на NOVA с нов сезон през есента

NOVA изпраща 2020 г. с музика и добро настроение

Гала се калява гола в чистия сняг на Пирин

Деси Банова и Росен Плевнелиев - щастливи в Атина

Три истински сватбени церемонии за първи път в „На кафе”