Архив Жените с Марта Вачкова

„Жените”: Нов живот - 16 април, четвъртък

Добави коментар

Как се променя животът на хора, срещнали смъртта, но оживели и какво е отношението им към света в "Жените с Марта Вачкова" - 16 април, четвъртък
„Жените”: Нов живот - 16 април, четвъртъкПоради наближаващото Възкресението Христово гостите в „Жените” на Велики четвъртък ще засегнат една много мистична и особена тема - как се променя животът на хора, срещнали смъртта, но оживели и какво е отношението им към света, станали ли са по-различни като начин на мислене и характер.

Журналистката Свилена Георгиева разказва, че при смъртта в края на тунела има два варианта – или починал близък на умиращия човек да го повика и той да го последва, или пък се  явява демон, който така стряска, че тялото на човека обратно всмуква душата и той оживява. Свилена е убедена, че дори и да не си спомнят за този тунел, след подобна случка хората са вътрешно променени. Журналистката разказва за различни действителни случаи на хора, които са се върнали от смъртта.

Румен Борджиев, който познава хора, преживели смъртта, обяснява, че след срещата със смъртта хората разбират, че има живот след смъртта и че духът е вечен. Той заявява, че въпреки различната религия, хората изживяват едно и също и дори да не са вярващи, се променят след подобно преживяване.

София Тзавелла
, автор на документален филм за хора, срещнали смъртта, цитира учен, според когото при смъртна опасност в човешкия организъм се отделя молекула с вещество, което всъщност е причина за различните видения по време клинична смърт.

Женското ток-шоу по БНТ1 с водещ Марта Вачкова се излъчва от понеделник до четвъртък от 11:00 часа преди обяд.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Жените с Марта Вачкова

"Жените с Марта Вачкова", 29 април от 11:00 часа по БНТ1

"Жените с Марта Вачкова", 10 февруари от 11:00 часа по БНТ1

"Жените с Марта Вачкова", 9 февруари от 11:00 часа по БНТ1

"Жените с Марта Вачкова", 28 януари 2010 от 11:00 часа по БНТ1

"Жените с Марта Вачкова", 14 януари 2010 от 11:00 часа по БНТ1