Жените с Марта Вачкова

„Жените”: ЗА ароматерапията – 31 март, вторник

БНТ 1 • От 0/5

Марта Вачкова
Марта Вачкова
Предаването „Жените” на 31 март, вторник, е посветено на лечебните свойства на ароматите. Предаването „Жените” на 31 март, вторник, е посветено на лечебните свойства на ароматите. Как да се оттървем от главоболие, кожни проблеми и стрес? Кои са най-подходящите масла за арома масаж и арома вана и какво е влиянието на различните видове етерични масла върху тялото и духа? В студиото на „Жените” кинезитерапевтът Мария Стоянова ще демонстрира как се прави арома масаж.

Телевизионната водеща Петя Григорова разказва, че с ароматерапия лекува психиката си и веднъж месечно се старае да посещава аромамасаж. Тя споделя, че е почитателка на ароматните свещи с канела.

Весела Тончева, мениджър проекти в областта на фитнес и СПА индустрията, обянсява какви са условията, за  да  се направи  СПА център. Тя казва, че не всяко етерично масло е 100% чисто, но тези, които са такива, могат да се приемат и вътрешно. Весела съветва да се внимава с евкалипта, защото в  по-голямо количество, може да доведе до усложнения.

Ароматерапевтът Росица Бакалова дава разяснения каква е истинската аромалампа – по-голяма е и една свещичка в нея гори средно между 1 и 3 часа. Оказва се, че аромалампата трябва да е  направена от естествен материал. Тя препоръчва маслата в лапмпата да се сменят периодично, защото организмът се насища на едно и също арома масло. Според ароматерапевтът, ако всяка вечер в дома се запалва аромалапма през зимата, то настинките намаляват.

Тя предупреждава да се внимава с дозировката на маслото в аромалампата и разказва за аромамедальоните. Росица обяснява, че маслото от копър увеличава сексуалната енергия при мъжете.

Женското ток-шоу по БНТ1 с водещ Марта Вачкова се излъчва от понеделник до четвъртък от 11:00 часа преди обяд.

Още за Жените, Жените с Марта Вачкова

06:00
26.05.2020
Възходът на жените: Революция
18:00
27.05.2020
Тайните на зоопарка: Жените от природозащитния център - Тайните на зоопарка: Жените от природозащитния център
20:40
27.05.2020
Тайните на зоопарка: Жените от природозащитния център - Тайните на зоопарка: Жените от природозащитния център

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg