Актуално В програмата

„Часът на мама” – 19-23 март 2009 г.

Добави коментар

„Часът на мама” – 19-23 март 2009 г.


„Часът на мама” – 19-23 март 2009 г.Четвъртък, 19 март:
Планираното бебе е не само желано. То може да има и в много по-голяма степен шанса да се роди живо и здраво, а майка му - да се радва на по-лека бременност и раждане без усложнения. Поканените в студиото гости по темата „Бебе по план” ще дадат на зрителите много информация за това как жената, решила да зачене, трябва да подготви тялото и психиката си за предстоящото събитие. Освен хранителен режим и задължителни добавки, като фолиевата киселина, тази подготовка включва и други "тайни" на планираното майчинство, които ще бъдат споделени. Майките от категорията на така наречените "рискови бременни" пък могат да научат полезна информация за възможностите на супермодерните ехографи, които могат да открият евентуални усложнения на плода още в най-ранен стадий. Ведическите практики, за които ще разкаже дама, омъжила се според ведическия ритуал, ще свържат темата с корените на хилядолетната наука за живота - Аюрведа.


Петък, 20 март:
Всяко дете има скрити заложби и таланти и се нуждае от човека, който да ги забележи, да го насърчи и да му помогне да ги развива. Родителите биха искали да разпознават този човек в образа на учителя, защото от него се очаква да бъде партньор в подготовката на децата за тяхната бъдеща професионална и житейска реализация. Темата на предаването е за тях - учителите на нашите деца. Дали предложеният за обсъждане проектозакон за просветата ще издигне ролята и статуса на учителя в образователния процес, ще се превърне ли той във вдъхновител на учениците си да се стремят към знания и да развиват потенциала си. Сред гостите на водещите Ива и Боги е и преподавател, когото възпитаниците му ще помнят с истинска признателност. 

Понеделник, 23 март:
Сидни Шелтън или Даниел Стийл, Исабел Алиенде или Хелън Фийлдинг, Вирджиния Улф или Жоржи Амаду и Марк Леви? Какви заглавия отлежават на нощното ви шкафче, не излизат от дамската ви чанта или се крият на бюрото ви, замаскирани под купчината небрежно разхвърляни тефтери и органайзери със служебни бележки и дати за срещи? Какво четат жените и защо? Кои са нашите любими жанрове, сюжети и герои? Помислете и си отговорете заедно с Ива и Боги на тези въпроси, докато те размишляват по темата в редовния женски клуб на „Часът на мама” с няколко дами с невероятно буден ум и несдържана страст към четенето и писането. За десерт екипът на предаването ще сервира специалното мъжко присъствие в студиото – Румен Баросов от Фондация за българска литература. Той е организатор на литературни форуми и фестивали като „Поетики”, “Поезия & Електронен авангард” и един от основателите на култовото преди издание за литература и други наслади „Ах, Мария”. Преди това обаче Ива и Боги ще коментират темата с една жена, писателят и журналист Михаела Петрова, за която общуването с книгата е интимен акт. Освен това тя без свян твърди още в първото си заглавие, че сексът и любовта са важните за женската половина от света глаголи.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Часът на мама

Мария Гроздева и дъщеря ѝ Маги в „Часът на мама”

Филип Аврамов в „Часът на мама” – петък, 2 ноември от 14:00 часа по bTV Lady

Новият сезон на „Часът на мама” – от 10 септември по bTV Lady

«Денят е прекрасен» - новото сутрешно ток шоу от септември в ефира на bTV

„Часът на мама” - 30 юли, четвъртък