Актуално bTV Репортерите

bTV Репортерите – неделя, 15 март, 19.30 часа

Добави коментар

Тази неделя в bTV Репортерите ще се запознаем с палестинеца, създател на идеологията на „Ал Кайда” и духовен баща на Осама Бен Ладен - Абдула Азам.
„УБИЙСТВОТО НА АЗАМ”

Репортер: Светослав Иванов
Оператор: Благой Момчилов
Монтажист: Адриана Алексиева

Ивайло Ангелов, който прие образа на Абдула Азам за филмаТази неделя в bTV Репортерите зрителите ще се запознаят с палестинеца, създател на идеологията на „Ал Кайда” и духовен баща на Осама Бен Ладен - Абдула Азам. Разследване на репортера Светослав Иванов разкрива, че Азам сериозно е застрашавал сигурността на България по време на Възродителния процес и може би единствено смъртта му при бомбен атентат е спасила страната ни от зараждането на нещо много опасно.

Защо афганистанската съпротива срещу съветското нахлуване, водена от Азам, прераства и в анти-българска пропаганда? В какво се крие харизмата на Азам? С какви средства води пропагандата си и как успява да прокара манипулативни послания, свързани с българската история, сред неграмотните младежи? Отговорите – тази неделя в „Убийството на Азам” веднага след централната емисия на bTV Новините.

Ивайло Ангелов, който прие образа на Абдула Азам за филма


Във филма на Светослав Иванов и оператора Благой Момчилов експерти коментират философията и дейността на Абдула Азам. Зрителите ще научат и каква е ролята на палестинеца в превръщането на Бен Ладен от обикновен последовател в лидер на терористичния свят, стигнал още по-далече от Азам, като посяга и на Съединените щати.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: bTV Репортерите

bTV започва новия сезон с нови лица, формати и предизвикателства

Актуалните предавания на bTV преминават в лятна схема през юли и август

Тази събота в bTV Репортерите: Аз съм БУРНЕША.

Спортът като мост между света на тишината и този на любовта - в bTV Репортерите

bTV Репортерите: Едно денонощие очи в очи с коронавируса, болните и техните спасители