„Сиренето е с пари”
Репортер: Валерия Чанкова
Оператор: Валентин Василев
Монтаж: Георги Павлов
Видео дизайнер: Мартин Симеонов
В Европа не растат палми, но точно оттам някои от българските мандри се снабдяват с палмово масло, за да произведат новия „традиционен” вкус на бялото саламурено сирене.
Защо в състава на сирената на нашия пазар има не повече от 10% истинско пълномаслено краве мляко? Какво означават дребните букви на етикетите и защо сирене от 12 лева за килограм има същите съмнителни качества, както сирене от 3 лева?
Отговорите - тази събота в bTV Репортерите в 19.30 часа. Валерия Чанкова, операторът Валентин Василев и монтажистът Георги Павлов се опитват да отговорят на изненадания български потребител защо и „Сиренето е с пари”.