Актуално Темата на Нова

„Темата на Нова": По следите на автомафията 2 - неделя, 15 февруари

Добави коментар

Първата част на “Темата на Нова” показа как български автокрадци, задигнали хладнокръвно два джипа наДейвид Бекъм, крадат суперскъпи лимузини в цяла Европа.
„Темата на Нова
Неделя, 15 февруари, 19:45 ч.

тема: По следите на автомафията 2
автор: Диляна Гайтанджиева
оператор: Огнян Пенев



Първата част на “Темата на Нова”  показа как български автокрадци, задигнали хладнокръвно два джипа на футболната легенда Дейвид Бекъм, крадат суперскъпи лимузини в цяла Европа.

В испанската столица българската група крадяла основно коли на футболистите от „Реал Мадрид”. Освен Бекъм и Клод Макелеле загубил последен модел лимузина.

Последните няколко години всички автомобили са програмирани с определен софтуер. Всички крадци имат миникомпютри със софтуер - същият, който е купен на черния пазар. Вкарвайки неговия миникомпютър в минибуксата на колата, оттам влиза в менюто на колата, задава програма "Пали", колата се пали и тръгва. Това нещо се прави от 8 до 35 секунди, в зависимост от софтуера на колата.

Вместо да си купуват софтуер на черно за разблокиране на скъпите коли, българите измисляли хитри постановки, за да крадат автомобилите на ключ, пред очите на собствениците им.

Официалната статистика сочи, че в света има само един единствен случай на откраднат автомобил от суперскъпия и защитен модел „Майбах” – в Москва. Българските автоджамбази обаче не мислят така.

Дали държавата ще вземе мерки или това ще бъде поредният български патент. Засега полицейските данни показават, че нашите автокрадци са сред най-ловките, най-изобретателните и най-хладнокръвните в Европа.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Темата на NOVA

„Съдби за продан” в „Темата на NOVA“

„Новата вълна” в „Темата на NOVA”

„Да уловиш слънцето” в „Темата на NOVA”

„Ничии и свои“ в „Темата на NOVA“

„В лабиринта на ТЕЛК” в „Темата на NOVA“

В програмата:

19:20 27.04.2024
Тв програма NOVA
20:45 27.04.2024
Тв програма NOVA NEWS