Актуално Темата на Нова

„Темата на Нова": Енергия - неделя, 19:45 ч.

Добави коментар

„Темата на Нова” разказва за алтернативните източници на енергия и зависимостта от гигантите износители... неделя, 25 януари, 19:45 ч.
„Темата на Нова
„Темата на Нова":   неделя, 19:45 ч.
тема: Енергия
автор: Олег Иванов



„Темата на Нова” разказва за алтернативните източници на енергия и зависимостта от гигантите износители на природни ресурси и има ли заговор за ниските темпове на развитие алтернативите.

Завимостта на почти цяла Европа от руския газ и настъпилата заради спора между Русия и Украйна криза поставиха ясно и категорично въпросите: Ставаме ли заложници на енергийните компании, на техните интереси, продиктувани от държавна политика или чиста меркантилност?

Много бързо изплуваха и спомените за цената от 150 долара за барел петрол. Ами, когато петролът свърши? Очаква се това да стане в следващите трийсетина години, но някои прогнози сочат далеч по-кратки срокове за изразходване на познатите до този момент залежи на черното злато.

Велики учени като Никола Тесла още в края на 19-и и началото на 20-и век са разработвали начини за сдобиване с енергия и то безплатна. Теориите им са изключително успешни, но мощни корпорации още тогава поставят алчността си на преден план...
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Темата на NOVA

„Съдби за продан” в „Темата на NOVA“

„Новата вълна” в „Темата на NOVA”

„Да уловиш слънцето” в „Темата на NOVA”

„Ничии и свои“ в „Темата на NOVA“

„В лабиринта на ТЕЛК” в „Темата на NOVA“

В програмата:

19:20 27.04.2024
Тв програма NOVA
20:45 27.04.2024
Тв програма NOVA NEWS