Архив Отечествен фронт

"Отечествен фронт”, събота, 24 януари - История за една изчезваща къща, един умиращ дядо и...

Добави коментар

Да се завърнеш в бащината къща и циганите да са я разграбили – от прага от гредореда - тази събота 24 януари в „Отечествен фронт”
„Не слушайте хората, които ви казват, че сме направили проблем от една открадната къща - тя не е една! Къщите са милиони, стърчат някъде, оглозгани от пиранята на нашето време – беззаконието... Ако ви се стори, че днес казваме нещо лошо за циганите в тази страна, не вярвайте на ушите си! Искаме да кажем нещо много лошо за държавата България - тя е скапана, остаряла и освирепяла!” – приканва Мартин Карбовски в един филм за провала на българския етнически модел

Бай ХристоТази събота 24 януари социалният ъндърграунд „Отечествен фронт” е посветен на скритата битка на два етноса и на провала на това, което наричат „български етнически модел”. „Да се завърнеш в бащината къща и циганите да са я разграбили – от прага от гредореда... Страдат ли българите от циганите?” – пита Мартин Карбовски. – „Сега ще гракнат всички, които са нахлебници на циганското нещастие, хранят се с пари по програми за цигани от Европа, докато самите цигани няма какво да ядат и се държат като риби-пирани, ядащи дори желязото от къщите ни в старите български села. Циганите имат своето нещастие, което причинява жестоко страдание на старите българи. Днес ще видите една история за една умираща държава. В едно село, където живеят стари хора, новият етнос, който е мнозинство, разграбва имота и живота на едни обикновени пенсионери. Това е историята за една изчезваща къща, един умиращ дядо и една несъществуваща държава. Това е историята на вашия живот!”

За нормалния човек има неща, които не могат да се откраднат. Но у нас има едни крадци на недвижима собственост, които рушат не просто къщи, а цели села и спомени, цели животи, посветени на къщата на село, която е свещена за българина. Сигурно сте виждали разрухата – около вас, покрай пътя, покрай живота ни. Но в „Отечествен фронт” ще я видите лице в лице - пред една липсваща ограда, пред една липсваща порта, под една липсваща стряха.

Дядо Христо пред разрушената къщаДядо Христо е на 90 години и е ветеран от войната. Посветил е живота си на бащината къща в с. Мечка, Плевенско. Днес къщата я няма. Всичко започва с едно откраднато от циганина Метко колело и един хвърлен камък по прозореца на къщата на бай Христо. От уплаха и стрес съпругата на дядо Христо загубва говора си и се поболява. „Това е истината за прехваления етнически модел на държавата България.” – разказва Карбовски. – „Темата за циганите, крадящи къщи с покъщнината, историята и спомена. Тема, която се избягва в коментарите на политици и медии. Неуспехът на общото живеене. Ужасът на общата мизерия, в която едните умират, другите ги крадат. Мародерството на малцинствата върху остаряващото мнозинство, наречено България... Виждал съм много плачещи хора - майки, деца, мъже. Обаче такива корави бабички не съм виждал да плачат!” – коментира Карбовски. – „В началото просто се чудиш какво може да съсипе техния така спокоен живот? Болката в очите на българите е огромна. Сигурно делението на българи и цигани е условно, но погледнете в очите на българите и в очите на циганите – техните очи са различни, погледите им не са еднакви...

В днешния „Отечествен фронт” показваме една обикновена война - новият обикновен фашизъм. Не слушайте хората, които ви казват, че сме направили проблем от една открадната къща. Тя не е една. Къщите са милиони, стърчат някъде, оглозгани от пиранята на нашето време – беззаконието. Ако сме обидили циганите – не е било нарочно. Просто нямаме по-удобна дума и искаме да казваме нещата така, както звучат те в село Мечка...

Виждам всеки ден, когато изляза от София, как се образува новата нация. Новата нация има две части – онези, които искат да живеят нормално и онези, които винаги ще обичат коптора си. И тук вече няма цигани и българи. Има предатели на нормалното и изроди на ненормалното. И има още една част от нацията – тази, която позволява това да се случи.

Говорим за политиците – от кмета до президента. Заради това, което позволявате днес, ще бъдете прокълнати! Толкова много лоша енергия сте предизвикали, че ще се мъчите и вие, и третото ви коляно. Не се правете, че не разбирате! Проклятието вече е тук. То идва от пропастта на двата вида хора в село Мечка и в цяла България. Бъдете сигурни – това проклятие няма да ви подмине!”

Отечествен фронт”, събота, 24 януари 2009 г., от 18:00 по Нова телевизия.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Отечествен фронт

Приказка от долната земя в “Отечествен фронт”, събота, 12 януари 2013 година

След края на света: Близки срещи от третия вид

Приложна магия

“Отечествен фронт”: Не без сина ми

Тя, той или то... в “Отечествен фронт”