Истинската супа според екипа на предаването се приготвя с любов, внимание и пресни подправки и зеленчуци. Затова гостите в предаването ще разкажат как супата заема челно място в здравословното меню в цял свят, тръгвайки някога от студената и тогава доста бедна Холандия.
Какво различава първата холандска супа от испанското гаспачо, френската крем супа или българската супа-топчета и коя от всичките е най-питателна и полезна за възрастни и деца през зимата – това ще разкаже Деси Исаева – главен редактор на сп. GoodFood.
Какви бульони и супи да се дават на детето от 7-месечна възраст – ще научат зрителите от педиатъра Д-р Ралчева.
Доц. Байкова ще разкаже дали е вярно, че супите от зеле, лук и гъби имат чудодеен отслабващ ефект.
Междувременно Марта Вачкова ще се вихри в кухнята на „Часът на мама” с бавачката Галя и ще издаде тайните рецепти за любимите си супи.