Актуално bTV Репортерите

bTV Репортерите в неделя: Работа на норма

Добави коментар

Тази неделя, 18 януари в bTV Репортерите Генка Шикерова и операторът Борис Пинтев ще отведат зрителите в шивашките предприятия в бедните райони на страната.
bTV Репортерите Генка Шикерова и операторът Борис Пинтев Тази неделя, 18 януари в bTV Репортерите Генка Шикерова и операторът Борис Пинтев ще отведат зрителите в шивашките предприятия в бедните райони на страната.

Според статистиката у нас работят повече от 3 хиляди шивашки фирми. Интересът към българската текстилна индустрия се засилва с влизането на България в Европейския съюз заради евтината работна ръка и производството на облекла в малки серии и кратки срокове за експедиция.

Българските фирми получават много поръчки, но не могат да ги изпълнят заради липсата на работници. Въпреки това според специалистите в бранша голяма част от шивачките много скоро ще получат предизвестия за съкращения. На какво се базират тези прогнози? Зрителите ще научат тази неделя след bTV Новините в 19 ч.

Пред екипа на bTV Репортерите шивачки споделят за условията на труд, в които са принудени да работят, за да свържат двата края. Как един цех може да затвори веднага, въпреки че по закон масовите уволнения се съгласуват със синдикалната организация в предприятието месец и половина дни по-рано?

Защо повечето от жените твърдят, че са изгонени като кучета, а по документи са напуснали по собствено желание? Защо въпреки всичко не могат да се намерят желаещи да запълнят 50 свободни места при добри условия? Отговорите - тази неделя в bTV Репортерите.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: bTV Репортерите

bTV започва новия сезон с нови лица, формати и предизвикателства

Актуалните предавания на bTV преминават в лятна схема през юли и август

Тази събота в bTV Репортерите: Аз съм БУРНЕША.

Спортът като мост между света на тишината и този на любовта - в bTV Репортерите

bTV Репортерите: Едно денонощие очи в очи с коронавируса, болните и техните спасители