Архив Отечествен фронт

За мокрите поръчки в "Отечествен фронт”, събота, 10 януари от 18:00 по Нова

Добави коментар

Тази събота 10 януари „Отечествен фронт” ще покаже колко струва вашият живот в момента, в който някой ви поръча и какви са хората, наемащи се да извършват мокри поръчки.
Мартин Карбовски„Не сте доволни от полицията? Имате проблем с конкуренцията? Искате да се отървете от бившата си любима жена? Ние имаме отговор на тези ваши въпроси! Отговорът е мокра поръчка!” – разкрива Мартин Карбовски в един филм за технологията и цената на поръчковото убийство у нас

През последните години в България са извършени повече от 150 поръчкови убийства – нито едно от тях не е разкрито. Тази събота 10 януари социалният ъндърграунд „Отечествен фронт” ще покаже един филм, за това как да ползвате наемен убиец в България, колко струва вашият живот в момента, в който някой ви поръча и какви са хората, наемащи се да извършват мокри поръчки.

„Това е криминален филм, това не е просто журналистическо разследване.” – разказва Мартин Карбовски. – „Във всеки свестен криминален филм интригата с убийството е само привидният сюжет на първи план. Може да си мислите, че сте бедни и не сте направили нищо никому, но у нас цените на едно поръчково убийство са нищожно смешни и истината е, че всеки може да си го позволи. Всеки може да поръча всеки!”
Веселин Иванов е на 36 години. Живее в с. Паволче, Врачанско.

В миналото си е бил разследван за тройно убийство и е арестуван от баретите със седемнадесет килограма експлозив. Един ден му предлагат 15 000 лева, за да убие човек. Веселин обаче не убива никого. Напротив – дори помага на полицията да хванат поръчителите. Полицейската акция по задържането на поръчителите на убийството се случва точно като на филм. Веселин ИвановЖертвата изчезва - прави се на убит. Поръчителите правят опит да се измъкнат, но са примамени в клопка и обезвредени. Наемният убиец се превръща в основен свидетел и това го спасява от сериозна присъда.

„Поръчаният е жив!... Дайте ни само бюджет и да видите какъв американски филм можем да ви спретнем с тази история!” – коментира Карбовски. – „Такъв филм, че веднага ще забравите колко струва да си поръчаш някого! Но това, че не е извършено реално покушение за нашето проучване няма никакво значение, защото героите са истински и съдебното дело срещу тях е истинско. Разказваме ви тази история обаче не да броим труповете, а да се учудим! Учудването е преголямо! Идва от това, че живеем в страна, в която за 15 000 лева можеш два пъти да отидеш на море. От една игра на щастието можете да спечелите 200 000 лева - това са повече от сто поръчкови убийства. Тук има някаква девалвация! Някой ще каже, че парите ни са девалвирани. Не е така!

Много по-лошо е! Животът е девалвирал на всички човешки борси!... Трябва да се направи социологическо проучване колко от българите са склонни да убият за пари. Ще останете ужасени от резултатите! Нашият герой днес е дори симпатичен пред сбирщината готови на всичко хора у нас. Както става ясно - най-лесно е да убиеш! По-трудното, казва нашият наемен убиец, е да живееш с тази мисъл. Но не се заблуждавайте – намирате се на място, където не само могат да живеят с такава мисъл – това е нищо! У нас с такава мисъл могат даже да се гордеят! Останете живи – за другото си има хора!”

"Отечествен фронт”, събота, 10 януари 2009 г., от 18:00 по Нова телевизия.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Отечествен фронт

Приказка от долната земя в “Отечествен фронт”, събота, 12 януари 2013 година

След края на света: Близки срещи от третия вид

Приложна магия

“Отечествен фронт”: Не без сина ми

Тя, той или то... в “Отечествен фронт”