Архив Отечествен фронт

„Отечествен фронт” - събота, 29 ноември

Добави коментар

В събота 29.11. в "Отечествен фронт” ще разкаже за последното място у нас, където хората се женят девствени,... и знаят, че жената не изневерява.
„СЕЛО РИБНОВО Е РЕЗЕРВАТ НЕ ЗА ДРЕХИ И ОБИЧАИ, А ЗА ХОРА И ПРАВИЛА. ПЪСТРИ ДРЕХИ, ПАЙЕТИ, БУЛКИ, НАМАЗАНИ С КРЕМ „ЗДРАВЕ” - ЗАД ТАЗИ ШПАКЛОВКА ЖИВЕЯТ ЖИВИ ХОРА!” – РАЗКАЗВА МАРТИН КАРБОВСКИ В ЕДИН ПРОЕКТ, ПОСВЕТЕН НА ИЗБОРА ДА ПРЕДПОЧЕТЕШ ПАЙЕТИТЕ, ШАЛВАРИТЕ И КРЕМА „ЗДРАВЕ” ПРЕД ДЪНКИТЕ, ДИСКОТЕКИТЕ И МЕКАТА ДРОГА

БулкатаТази събота 29 ноември 2008 година социалният ъндърграунд „Отечествен фронт” ще разкаже за последното място у нас, където хората се женят девствени, размахват кървави чаршафи и знаят, че жената не изневерява. „Днес ще излезем от града и ще отидем с нашия проект в дън гори Тилилейски.” – разказва Мартин Карбовски.

- „В един забравен свят, който ни плаши, представен от модерните ми колежки Мария Йотова и Нина Александрова, където живеят местните – хората, от които често ни е страх, хората, етнически различните, хората, които отказват да живеят като нас и пазят старите традиции. За тези хора, които живеят в свой морален резерват разказваме днес!”

На около сто километра от София, един от най-развратните градове на света – все още има едно място, където момчето и момичето правят секс само след като се оженят. Днес – 21 век – петдесет години след последната сексуална революция в село Рибново все още е 18 век. Традицията там е жената да не учи и да не работи, а да се ожени, да започне да произвежда деца и да бъде добра майка. „Пъстри дрехи, пайети, булки намазани с крем „Здраве” - зад тази шпакловка живеят живи хора!” – коментира Карбовски.

Булката и младоженеца„Те се вълнуват от различни от нас неща. Искат да си останат девствени. Искат деца. Искат да са бедни. Искат да вярват в Аллах. Искат да не се променят!”

“Една красота, ако бъде видяна от всички, вече е омърсена!” - това са думи на 21-годишно момиче с петгодишен син.

„В моя свят една красота се поставя в изложбена зала – това е смисълът и прогресът.” – коментира Карбовски.

– „Не знам доколко моят свят е прав. Знам само, че хората, които снимахме в Рибново, не поставят под съмнение своя свят. Знам, че жената трябва да има равни права с мъжа, че музиката и рисуването не трябва да са забранени или да се крият. И знам, че старото винаги се представя за божествено, а новото за дяволско. Това са правилата на живота. Иначе всеки у нас си живее както си иска...

Сестрата на младоженецаГрадът е от дявола, селото е от Бога. Следващият век в Рибново ще продължават да се женят девствени, да пее мюезина и да се раждат много деца. Аллах е велик. Ние нямаме нищо против хората да правят, каквото си искат, включително да спазват крайно ограничаващи ги правила с надеждата, че в един друг свят те чакат седемдесет девственици.

Най-важното в една приказка е никой никому да не заповядва как да живее. Иначе стават войни. Това е проектът на колежките Мария Йотова и Нина Александрова, които никога не биха живели като хората в Рибново. Но в Рибново, струва ми се все пак хората са малко по-щастливи. Ще видите някой ден, че съм бил прав!”

„Отечествен фронт”, събота, 29 ноември 2008 г., 18:15 по Нова телевизия.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Отечествен фронт

Приказка от долната земя в “Отечествен фронт”, събота, 12 януари 2013 година

След края на света: Близки срещи от третия вид

Приложна магия

“Отечествен фронт”: Не без сина ми

Тя, той или то... в “Отечествен фронт”