Архив Отечествен фронт

Тази събота 27 септември „Отечествен фронт” - теория на замърсяването

Добави коментар

Тази събота 27 септември „Отечествен фронт” - теория на замърсяването и българите, чийто сериозен обичай е да хвърлят отпадъците си в реката.
Тази събота 27 септември 2008 година социалният ъндърграунд „Отечествен фронт” ще покаже една малка българска истина - България е една от най-зацапаните мръсни държави на планетата, а причината за това са българите, чийто сериозен обичай е да хвърлят отпадъците си в реката.

Карабовски и доброволците

Филмът на „Отечествен фронт” е за този обичай и за десетина българи, които не искат да го спазват. „Те се събират по форумите.” – разказва Мартин Карбовски. – „Форумите са новия мегдан. Ако искате да срещнете хора, които не си хвърлят фаса и дъвката на улицата, които не си хвърлят боклука в реката – идете във форумите. Там ще намерите тези, за които става дума днес в „Отечествен фронт” - Нова телевизия. Това са хората, които почистиха Въча, докато вие си изхвърляте боклуците в реката!” Какви са тия хора, които са решили да почистят цял един язовир? Какви може да са момчетата и момичетата, които проявяват инат срещу един от най-великите обичаи на българите – „боклука в ряката”? Какво работят те?

„Отечествен фронт” - теория на замърсяването

Официално язовир Въча е чист. Още по-официално - кметове и чиновници обвиняват рибарите, че са замърсили язовира. Екипът на „Отечествен фронт” обаче има стотици доказателства, че това не е язовир, а сметище на болници, автосервизи и морги, строително сметище и битово сметище.

Тези доказателства са от само от боклуците на повърхността.

Тези доказателства са от само от боклуците на повърхността. Какво ли крие дъното на язовира!?

„Да ме прости природата на България, но нашият екип не вярва в ентусиазма на участниците!” – коментира Мартин Карбовски. – „Нашият екип също са българи и ние отдавна сме заразени със скепсис. Ентусиазмът на участниците е като един малък „Титаник”, изправил се срещу плуващите айсберги на боклуците. Ние не можем да повярваме, че това има смисъл. Докато чистим ние долу, горе някой отново си хвърля боклука в реката. Според нас опитът да се почисти тази страна е безсмислено упражнение. Това, което казвам обаче не е повод да си изхвърлите боклука след малко през терасата!...

Аз обвинявам българите. С високопарни думи и с патриотични неистини доникъде няма да стигнем. Българите си хвърлят боклука в реката. Ние заснехме това хвърляне. Ние заснехме човека, чиято баба е хвърляла боклука си също в реката. Това е обикновеният българин. Има и различни, необикновени българи – те са наша отчаяна надежда, че едно от най-красивите места на планетата утре няма да е мръсно. Защото тази държава е мръсна. Мръсната държава, произвежда мръсни хора и мръсна природа. И хората в тази държава живеят така, сякаш навън природата принадлежи още на турската империя. Сякаш у нас, вкъщи, е България, а навън на тротоара или в гората е турско робство. Според мен така могат да живеят само идиоти. Идиоти роби, неосвободени идиоти. Язовир Въча вчера беше почистен. Утре пак ще бъде мръсен, защото отгоре едните българи хвърлят, а долу другите българи не успяват да почистят. И така – цяла една епоха минава. И така – животът ни е свършил преди да успеем да се насладим на природа наоколо. Престанете да бъдете българи! Престанете да си хвърляте боклука в реката!”

Екипът на „Отечествен фронт” издирва Димитър Димов Димитров, роден на 2 декември 1958 година в гр.Казанлък. Молим всички, които имат някаква информация за него, да се свържат с предаването на адрес: София, бул.”Климент Охридски” 14 или на otechestven_front@teleman.us

 „Отечествен фронт”, събота, 27 септември 2008 г., 18:15 по Нова телевизия.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Отечествен фронт

Приказка от долната земя в “Отечествен фронт”, събота, 12 януари 2013 година

След края на света: Близки срещи от третия вид

Приложна магия

“Отечествен фронт”: Не без сина ми

Тя, той или то... в “Отечествен фронт”