Актуално Темата на Нова

Темата на Нова: „Балкански канал за дрога минава през България и Косово”

1 коментар

Темата на Нова: „Балкански канал за дрога минава през България и Косово” - Събота и неделя , 13 и 14 септември, 19:45 ч.
Темата на Нова: „Балкански канал за дрога минава през България и Косово” - Събота и неделя , 13 и 14 септември, 19:45 ч.

автор: Диляна Гайтанджиева
оператор: Десислав Митов и Красимир Борисов


Екип на „Нова ТВ” направи разследване за трафика на наркотици и контрабандата с хуманитарни помощи от Косово за България и обратно.

Първата част на предаването показва как контрабандисти вкарват нелегално над 15-годишно месо, с неясен произход и без документи, от Косово в България, което потъва в цехове за производство на колбаси у нас.

Тв екипът влезе в балканския канал за бартер на кокаин от Македония, Косово, през Сърбия за България, и хероин от Турция през страната ни за Косово и Европа. Това е показано във втората част, в неделя.

Кой държи наркобизнеса на Балканите, какви са печалбите, колко взимат митничарите за услугата „вдигната бариера”, защо най-новата държава в Европа е често определяна като „Меделин на Балканите”? Къде е едно от най-големите депа за наркотици в Европа? Екип на „Нова ТВ” разкрива тайните на албанската и сръбската мафия и връзките ѝ с България.

„Темата на Нова” разкрива колко членове на Земунския клан действат в момента в София и има ли „сръбска” връзка с поръчковите убийства у нас.

„Темата на Нова” търси отговор на въпроса защо въпреки високата безработица в Косово, много от местните хора демонстрират висок стандарт на живот и как се финансират политическите партии в най-младата европейска държава.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Темата на NOVA

„Съдби за продан” в „Темата на NOVA“

„Новата вълна” в „Темата на NOVA”

„Да уловиш слънцето” в „Темата на NOVA”

„Ничии и свои“ в „Темата на NOVA“

„В лабиринта на ТЕЛК” в „Темата на NOVA“

В програмата:

19:20 27.04.2024
Тв програма NOVA
20:45 27.04.2024
Тв програма NOVA NEWS