Актуално В програмата

Канал 1 с нова програмна схема и ново име

Добави коментар

Канал1 вече ще се казва БНТ1, а алено кълбо с единица ще се върти във всички заставки на предаванията.

БНТ1 сменя цялата си визия и залага на червения цвят, а алено кълбо с единица ще се върти във всички заставки на предаванията.
На 14 септември, неделя, БНТ1 стартира с нова опаковка и ново съдържание.

В неделя (14 септември) стартира шоуто “В неделя с...” с водещ Димитър Цонев. Той ще се опита да грабне вниманието на драгия зрител всяка неделя от 11 до 17 часа от зала 2 на НДК, която е преобразена като ТВ студио. Димитър Цонев ще си партнира с танцьорите на Нешка Робева. Публиката ще присъства на живо в студиото в НДК, сформиран е и специален бенд, чието име ще трябва да измислят зрителите. Предаването е коктейл от разнообразни рубрики, в които има за всекиго по нещо: смешен преглед на най-абсурдните заглавия от родната преса, атрактивни гости, музикални срещи с най-големите в българската поп музика, ще бъде избран най-големия фен, минути за световна и българска мода, лайфстайл, култура. Ути Бъчваров ще готви специално за Цонев.

Едно е сигурно, че обновление ще претърпи и цялата програмна схема от 28 септември.

Новините ще бъдат с различен цвят при всяка емисия. Така зрителите ще могат да различават обедни от вечерни вести дори и само по цвета. От телевизията не казаха в какви краски ще бъдат отделните емисии.

Тази есен зрителите ще гледат "Бързо, лесно, вкусно" веднъж от 12,30 и втори път от 17,50 ч

От 29 септември започва новата семейна игра "Седмо чувство", която ще се излъчва от 18.30 ч. до 19.00 ч. от понеделник до петък. В нея една двойка ще трябва да разпознае роднините на общо 7 непознати гости в студиото. За целта ще им бъдат показвани само видеовизитки, а участниците ще трябва да разчитат на интуицията си, за да разшифроват роднинските връзки.

БНТ ще хвърли ръкавица на частните телевизии в праймтайма в сряда, когато ще пусне свое риалити шоу. То се казва „Животът на другите", външна продукция е и ще се прави от Нико Тупарев. Сюжетът е изграден върху идеята за противоположностите в живота, а целта е да се научим да разбираме различните и да съществуваме заедно. Примерно беден човек ще живее сред богати или образован сред неуки. Всеки епизод ще показва различни антагонистични отношения. Например, бивша мис България - гледачка на стадо, Дичо - капитан на селско отборче, са част от закачките, които ще гледат зрителите.

В четвъртък вечер ще се излъчва предаването "Бъди звезда", което ще отсява българската песен кандидат за Евровизия. Водещ на шоуто, което се закани да затапи с рейтинг останалите музикални рубрики по другите канали, е Драго Драганов заедно с новата звезда на БНТ Нели Атанасова.

Друго ново предаване е "Референдум", което ще бъде публицистично шоу с публика и реални социологически данни по време на излъчването. Предаването ще продължава един час всеки вторник, след централната емисия "По света и у нас". В рамките на час предаването ще разработва основните теми от обществения дневен ред и ще представя гледните точки към тях в условие на реално състезание.

БНТ1 ще продължи да бъде единствената електронна медия у нас, която създава собствена българска продукция за деца. Основните акценти са през събота и неделя, когато децата са свободни от учебни занимания и имат нужда от почивка и развлечение. Детското предаване “Яко”този сезон ще започне с нов декор. Не случайно това е едно от неделните предавания с най-висок рейтинг въпреки ранния час, в който започва. В комбинация с неделните филми, децата имат едно чудесно неколкочасово утро.

Съботната сутрин също е посветена на малките. Тя започва с детски игрален филм. Новата външна продукция "Добър ден, господин Жасмин" е атрактивна с многобройните спецеефекти и отлично подбрани научни факти, вплетени във всеки сюжет. Съботното детско утро завършва с известното заглавие "За животните с любов.

Мачовете на националите остават по Канала. Въпреки че се провали с мачовете от европейското, държавната телевизия успя да си запази правата за срещите на българския национален отбор и ще следи всички мачове на националите ни по пътя към Световното през 2010 година. Първата среща на българския национален отбор ще бъде срещата на нашите с Италия на 11 октомври. Освен това БНТ държи правата върху българското първенство за излъчване на най-интересните дербита през сезона. Първият мач, който ще покаже телевизията, ще бъде "вечното дерби" Левски - ЦСКА на 1 октомври.

Един от най-силните козове на БНТ1 ще бъде разнообразната кинопрограма от български, европейски и американски игрални и телевизионни филми. Поради огромния зрителски интерес на малкия екран отново ще върнат народните любимци майор Деянов и капитан Петко Войвода. Поредицата от най-желаните от зрителя български телевизионни сериали ще ни припомни първите ни опити в жанра като "Семейство Калинкови" например. Но няма да пропусне и някои по-късни попадения като „Адаптация", „Нощем с белите коне", „Мера според мера". Родните сериали ще вървят от октомври всеки ден. Почитателите на руското кино не бива да пропускат 8-те епизода на "Есенин". Феновете на американските сериали пък ще зарадват "Частна практика" и номинираният за "Еми" "Братя и сестри" с Калиста Флокхарт.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Яко - за децата от 8 до 13 , Седмо чувство , Референдум , Животът на другите , В неделя с.. , Бързо, лесно, вкусно

Специално издание на „Референдум“ от Брюксел

Мария Силвестър заживява в ромско гето в „Животът на другите”

Камен Воденичаров вече ще води “Неделя по 3”

Предаването "В неделя с..." на 31 октомври 2010 е посветено на Деня на будителите

ДесиСлава взе успешно теста на любовта, показа новата си певица Nadia

В програмата:

04:00 25.04.2024
Тв програма BNT 4
Бързо, лесно, вкусно
Кулинарно предаване
07:30 25.04.2024
Тв програма БНТ 2
Бързо, лесно, вкусно
Кулинарно предаване
16:00 25.04.2024
Тв програма БНТ 1
Бързо, лесно, вкусно
Кулинарно предаване
19:30 25.04.2024
Тв програма BNT 4
Бързо, лесно, вкусно
Кулинарно предаване
04:00 26.04.2024
Тв програма BNT 4
Бързо, лесно, вкусно
Кулинарно предаване