Актуално В програмата

Тежката съдба на три сърца... в „Предай нататък” по bTV

Добави коментар

Тежката съдба на три сърца, докоснати от несправедливостта на съдбата - тази събота в „Предай нататък” по bTV
Тежката съдба на три сърца, докоснати от несправедливостта на съдбата - тази събота в „Предай нататък” по bTV


Герой в първата история тази седмица е 26 годишният  Здравко от гр. Бургас, който е напълно незрящ. Роден преждевременно, той е поставен в кувиоз и е една от жертвите на вечното предозиране с кислород. Въпреки, че е лишен от зрение, Здравко е изключително умен, отговорен, добър и много духовит млад човек. Във Варна успява да завърши специализирано училище за незрящи, а висшето си образование завършва в Бургаския свободен университет, специалност „Социални дейности”. Дипломирайки се с отличие, през 2011г. в продължение на девет месеца има възможността да работи в Дирекция социално подпомагане в гр. Бургас.  Благодарение на специална говореща програма, Здравко се справя блестящо в работата си с компютри. Регистриран от две години в бюрото по труда, младото момче не губи надежда, че един ден ще намери постоянна работа. Резултат обаче няма, работодателите предпочитат да не експериментират. Къде Наталия ще заведе Здравко, коя е д-р Снежана Миленкович и ще успеят ли двете дами да преобърнат живота на нашия герой, зрителите ще разберат в „Предай нататък”, тази събота, от 20.00 часа по bTV.

37 годишният Генчо от гр. Бургас е още един от героите на „Предай нататък”, който ще развълнува душите на зрителите. Преди 12 години той пада от третия етаж на строежа, където работи, което го приковава в инвалидна количка. От тогава до днес, силният му дух и желанието да надделее над това си състояние, го кара да тренира усилено. Запален по фитнеса, в собствения си дом има оборудване и благодарение на нечовешките усилия, които полага ежедневно през тези 12 години, той успява да възстанови част от функциите на краката си, доколкото е възможно. Това, към което се стреми, е да започне да се придвижва с патерици. В допълнение, Генчо има и психично заболяване – шизофрения, която по никакъв начин не му пречи, тъй като съвсем стриктно спазва лекарските инструкции. Какъв е най-големият проблем на Генчо в момента, какво разказва майка му и с какво ще го зарадва Наталия при втората им среща, тази събота, от 20.00 часа по bTV.

Третата история за тази седмица е поръчана от Веска, която живее и работи в Испания. В писмото си до екипа тя разказва как случайно се запознава с 29 годишния Димитър от Стара Загора. Той страда от ДЦП и съвсем сам отглежда 9 годишната си дъщеричка Даниела. Когато в края на м.януари Веска се прибира в България, отивайки на гости на Димитър остава поразена от мизерията, в която живеят той и дъщеря му. Самотният баща получава 196 лв. инвалидна пенсия, от които дължи 180 лв. наем. Кои са благодетелите на тази история и с какво ще успеят да помогнат на това семейство, изпаднало в крайно нужда, зрителите ще видят тази събота, от 20.00 по bTV.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Предай нататък

„Предай нататък” се завръща в ефира на bTV

Спортната редакция на bTV и Станка Златева сбъдват мечта в „Предай нататък”

Янка Рупкина подарява песен в „Предай нататък” по bTV

Приказката на „Предай нататък” продължава от 21 март по bTV

Максим Горанов, Милена Славова и Трендафилка Немска връщат усмивки в „Предай нататък”