Актуално В програмата

Отборна игра в MasterChef този понеделник

Добави коментар

Отборна игра и MasterClass от Андре и Елиза Токеви очакват хоби-готвачите в MasterChef в понеделник от 21:00 часа по bTV

В понеделник от 21:00 часа кутията на MasterChef по bTV ще стъписа 20-те най-добри хоби-готвачи на България, които този път ще трябва да готвят по двойки. Поредната крачка към титлата, която променя живота, ще изкара гладиаторите в кухнята от комфортната им зона, защото Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки са приготвили неочакваното. Дъщерята на енциклопедиста в журито – Елиза Токева, ще преподаде важен урок на кулинарите, а стресът на елиминациите ще вземе престилката на един от тях.

Елиза Токева

Първото кулинарно предизвикателство ще раздели претендентите за титлата MasterChef на две като им предложи различни кутии - със заек и зеленчуци. Спомен за домашен любимец в детството ще накара италианската възпитаничка Савина да се двоуми дали да продължи напред в битката, а обиколилата целия свят Йорданка - да определи отказа от готвенето на пухкавия дивеч като лицемерие. В същото време IT специалистът Снежана няма да се поколебае в транжирането на животното, въпреки че отглежда едно вкъщи. Тези, които получат целина, нар, спанак, сладко от кайсии, бадеми, горчица, бяло вино, шоколад, шалот, стафиди, картоф, цвекло и бекон, ще трябва да намерят своя партньор с месо само за минута.

Започнали да се опознават и изграждат приятелски връзки помежду си, конкурентите ще бъдат изправени пред решаващ съдбата им избор. Бургаски и варненски връзки, еднакъв светоглед и подредени стратигии ще определят хода на готвенето за 60 минути, а само трите най-добри порции ще получат вниманието на журито. Правилните техники, с които да не изсушат деликатното месо и комбинацията със сосове ще бъдат важни критерии за журито, а бързината и консенсуса ще определят лидерите.

Кой ще плаче от разочарование, как се сработват кулинарите и кой ще има честта да получи похвала от Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки, зрителите ще видят в понеделник от 21:30 часа в MasterChef по bTV.

Двамата победители в кутията на MasterChef ще се спасят от елиминации, но и ще хванат в ръцете си съдбата на своите колеги като получат стратегическата възможност да спасят по четирима от тях. Останалите ще се изправят пред изпитанието да участват в MasterClass на Chef Андре Токев. В кухнята на кулинарното шоу на България ще влезе най-големият критик на енциклопедиста в готвенето – неговата дъщеря Елиза.

Сърма от мида Сен Жак върху сос от хайвер с флан от гъби и канелони от праз с червено цвекло

Сърма от мида Сен Жак върху сос от хайвер с флан от гъби и канелони от праз с червено цвекло ще се превърнат в зрелищна демонстрация на прецизност и елегантност. Гарнирана с трогателни истории за другото лице на строгия кулинар и неговата грижовност към семейството, морската чиния ще се превърне в нещо повече от гурме урок. След като проследят рецептата стъпка по стъпка, хоби-готвачите ще трябва да я повторят за 60 минути. Структурираността и вниманието към всеки детайл на многокомпонентното ястие ще бъдат трудни на фона на болезнени изгаряния с горещо олио,  „човешки постъпки“ в конкурентна среда, фатални грешки и искрени сълзи.

Двамата хоби-готвачи, които са най-далече от модела на Chef Токев ще отидат на втория кръг на елиминация. Те ще трябва да изберат 5 от 10 продукта, с които да направят деликатес за 30 минути. Разбира се, Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианко са приготвили неочакван обрат в играта, който да провери въображението, бързата мисъл и постоянството на дуелиращите се за оставане в MasterChef.

Претендентите за титлата, голямата награда от 100 000 лева и курс в Le Cordon Bleu в Лондон ще разполагат с 2 комбинации - скариди, кус-кус, портокал, чесън и коняк и френско петле, нахут, чесън, пармезан и домат. Добрата стратегия и устойчивостта на стрес ще дадат преимущество на един, а другият ще напусне най-голямата кухня в България. Кой ще се раздели с престилката, зрителите ще видят в понеделник от 21:00 в MasterChef по bTV.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: MasterChef

Биляна, Осман и Марианна се борят за титлата MasterChef

Епичен полуфинал в петък вечер ще определи тримата финалисти в MasterChef

Хоби-готвачите влизат в надпревара за място на полуфинала в MasterChef

В кухнята на MasterChef избухва пожар

Тоби Димова напусна MasterChef с горчиви сълзи