Актуално В програмата

Основно ястие с ябълки и чистене на морски дарове формират Топ 8 в MasterChef - утре вечер от 21:00 часа по bTV

Добави коментар

В понеделник от 21:00 часа по bTV кутията на MasterChef ще предизвика топ 9 хоби-готвачи на България да покажат техника и фантазия със задачата да приготвят изискан специалитет от ябълки.

В понеделник от 21:00 часа по bTV кутията на MasterChef ще предизвика топ 9 хоби-готвачи на България да покажат техника и фантазия със задачата да приготвят изискан специалитет от ябълки. Единственото ограничение, което Chef Виктор Ангелов, Chef Андре Токев и Chef Петър Михалчев ще поставят пред тях е то да не е десерт. Амбицирани да бъдат автори на едно от трите ястия, които взискателното жури ще опита, кулинарите ще залагат на изпитани комбинации с месо и ще импровизират с на пръв поглед несъвместими продукти.

 

Рецепти за surf & turf ще съберат вкусовете на морски дарове, птици и меса, нестандартни плодови кюфтета ще се борят със солени тартове, а ябълките ще варират в консистенцията си от въздух, през мус до чипс. С какво се комбинират най-добре различните сортове  на „забранения плод”, показва ли пюрето слабостта на един готвач, заслужава ли си да си изгориш ръцете, за да впечатлиш журито и има ли печалба без риск, зрителите ще видят в понеделник от 21:00 часа в MasterChef по bTV.

 

Добави описание

 

Победителят в кутията на MasterChef ще получи превилегията да избере с какво ще готвят всички останали в следващото предизвикателство. Той ще избира между комбинациите люта чушка хабанеро и шоколад, телешко и хрян или лют сос и морски дявол. Стратегията да изпрати на елиминация най-опасните си конкуренти чрез непознаване на продуктите, сложните техники и акумулираното напрежение на челната 9-ка ще промени хода на играта. Само четирима ще се спасят от елиминацията и ще запазят емблематичната престилка по пътя към титлата MasterChef и голямата награда от 100 000 лева. Екзотичната и скъпа риба ще задави половинта играчи, а дори и взискателното жури. Кой ще разчупи рамките и кой ще се спаси, зрителите ще видят в понеделник от 21:00 часа по bTV.

 

В третата част на гладиаторската битка хоби-готвачите ще трябва да изчистят идеално и максимално бързо калмар. В тази задача най-важно е измиването на мекотелото от пясък, отстраняването на т.нар. нокът, отделянето на пипалата от тялото, изваждането отвътре на „найлона” и повторно измиване. Най-сръчният ще има времево предимство в следващия етап – чистенето на скариди. При тях трябва да се отстранят люспите, да се сцепят от горе и тодолу, за да се премахнат горчивите вътрешности. В следващата фаза преди елиминацията готвачите трябва да отворят и почистят стриди, за което освен техника ще им е необходима и физическа сила.

 

В последния кръг на елиминациите трима гладиатори ще се изправят един срещу друг в битка за запазване на престилката с авторско ястие със стриди, скариди и калмари за 30 минути. Необходимата термична обработка ще покаже кой има познания, техника и план, и кой не. Сгъстяващото се напрежение между кулинарите ще ги накара да преминат собствените си лимити, но за един това ще бъде последния ден в кухнята на MasterChef. Кой ще бъде той и как ще изглежда Топ 8 на най-добрите хоби-готвачи в България, зрителите ще видят в понеделник от 21:00 часа по bTV.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: MasterChef

Биляна, Осман и Марианна се борят за титлата MasterChef

Епичен полуфинал в петък вечер ще определи тримата финалисти в MasterChef

Хоби-готвачите влизат в надпревара за място на полуфинала в MasterChef

В кухнята на MasterChef избухва пожар

Тоби Димова напусна MasterChef с горчиви сълзи