Други

Нов сериал по “Дюн”

0/5

Нов сериал по “Дюн”

Дени Вилньов разширява светът на Дюн с проект за малкия екран с телевизионния сериал за WarnerMedia - Dune: The Sisterhood.


Серията се върти около Бин Джезърит, мистериозна група от жени, които са мощни благодарение на овладяването на тялото и ума. Вилньов ще бъде изпълнителен продуцент на сериала и ще режисира пилотния епизод на Dune: The Sisterhood. Джон Спайхс ще продуцира сериала и ще служи като основен сценарист на шоуто, след като същия пише сценария на филма “Дюн” заедно с Вилньов.

 

Добави описание


Романът Дюн на Франк Хърбърт разказва за бъдеще, в което човечеството се е разпространило в галактиката по хиляди светове, всички те са управлявани от един императора. Dune: The Sisterhood ще се развива в съща вселена и изследва бъдещето през очите на тайнствената група жени наричащи себе си: Бин Джезърит. Притежавайки способности за владеенето на тялото и ума, Бин Джезърит умело манипулират феодалната политика и интрига на империята, преследвайки свои собствени планове, които в крайна сметка ще ги доведат до загадъчната планета Аракис - известна на жителите и като Дюн.

 

"Бин Джезърит винаги са пленявали въображението ми. Фокусирането на поредицата около този мощен орден от жени изглеждаше не само релевантно и вдъхновяващо, но и динамично място за телевизионния сериал," каза Вилньов за THR.


Филмът “Дюн” ще излезе по кината догодина. Актьорският състав на филма включва Тимъти Шаламе като главния герой Пол Атреидски, Ребека Фъргюсън, Дейв Батиста, Стелън Скарсгард, Шарлот Рамплинг, Хавиер Бардем, Джош Бролин, Джейсън Момоа, Зендая, Оскар Исаак и Дейвид Дастмалчиан.

 

Телевизионният сериал и филма са върхът на айсберга за по-големия план на Legendary за “Дюн”, който включва и видео игри, онлайн съдържани и поредици от комикси. Към днешна дата в поредицата “Дюн” има повече от 20 книги, първите шест от тях са написани от Хърбърт. Неговият син, Брайън и Кевин Дж. Андерсън, продължават поредицата.

 

Добави описание

 

Това, което мнозина сега могат да се чудят, е когато Dune: The Sisterhood ще излезе на малкият екран. В този момент е трудно да си представим, че сценарият за Dune: The Sisterhood е готов и Вилньов има време да заснеме пилотния епизод преди края на следващата година, което означава, че серила може да не дебютира преди 2021. Но това е само предположение, така че може да се надяваме на повече новини в скоро време.

Още за Dune: The Sisterhood, Стрийминг

Какво е твоето мнение?

Виж мнения за Нов сериал по “Дюн” (0 коментара)

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg