Актуално В програмата

Николай Попов от MasterChef приготвя глазиран мозък със спанак и гъби в поредицата „Гладиатори в кухнята“

Добави коментар

В петък, 6 юли, един от най-младите кулинари в MasterChef България - Николай Попов, ще представи пред зрителите на bTV една от най-предизвикателните рецепти, с която спечели кутията на строгото, но справедливо жури.

В петък, 6 юли, един от най-младите кулинари в MasterChef България - Николай Попов,  ще представи пред зрителите на bTV една от най-предизвикателните рецепти, с която спечели кутията на строгото, но справедливо жури. Зрителите на поредицата „Гладиатори в кухнята“ на „Преди обед“ ще видят как се приготвя гурме телешки мозък със спанак и гъби.

 

Добави описание

 

  • Като първа стъпка Николай Попов ще нареже на кубчета батат (сладък картоф) и ще го свари, за да го превърне в гладко и пухкаво пюре с мляко и масло. 
  • След това ще пошира мозъка на 90 градуса в прясно мляко с билки за 7-8 минути.
  • Докато запича бадеми във фурната, той ще нареже моркови, броколи и праз, които ще свари за няколко минути, а след това и ще глазира.
  • Гъбите ще запържи и след това ще овкуси с масло и мащерка на тиган.
  • Николай ще сложи спанака за минута във вряла вода и ще го сотира със зехтин и нарязан лук.
  • Ще приготви винен сос като кипне течността, за да изври алкохолът, а след това ще уплътни с масло. 
  • Като последна стъпка ще глазира поширания мозък в масло.
  • Чинията ще аранжира с прах от печените бадеми и ще гарнира с винената редукция. 

 

Николай Попов ще сподели пред репортера на „Преди обед“ Венета Георгиева, че е имал вътрешната сила, за да продължи и по-напред в състезанието MasterChef. Въпреки развоя на събитията, той е много щастлив, че неговите колеги и конкуренти са оценили качествата му в кухнята. След шоуто те организират заедно демонстрационни събития и поддържат близък контакт помежду си. Следвайки модела на италианските готвачи, Николай винаги се старае да извади най-доброто и от най-обикновения продукт, без да го претрупва с подправки. Той ще се похвали, че след кулинарното шоу на България готви почти всеки ден в професионалната кухня на един от най-добрите ресторанти в страната. Не е загърбил и мечтата си да има собствено място, но отчита факта, че му е необходим повече опит,  за да може да управлява всички процеси така, че да предлага не само отлични продукти, но и услуги. Според него е по-лесно този план да се осъществи в родината ни, отколкото в Италия, въпреки че изпитва носталгия към  страната, в която е израстнал. 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Преди обед

bTV започва новия сезон с нови лица, формати и предизвикателства

Свежи лица и нови тематични блокове в новия сезон на „Преди обед“

Петър Дочев и Деси Стоянова са новият екранен тандем водещи на „Преди обед“

Актуалните предавания на bTV преминават в лятна схема през юли и август

Деси и Сашо посрещат 10-ия рожден ден на „Преди обед“ с много изненади за зрител