В програмата

Николай Попов от MasterChef приготвя глазиран мозък със спанак и гъби в поредицата „Гладиатори в кухнята“

0/5

Николай Попов от MasterChef приготвя глазиран мозък със спанак и гъби в поредицата „Гладиатори в кухнята“

В петък, 6 юли, един от най-младите кулинари в MasterChef България - Николай Попов,  ще представи пред зрителите на bTV една от най-предизвикателните рецепти, с която спечели кутията на строгото, но справедливо жури. Зрителите на поредицата „Гладиатори в кухнята“ на „Преди обед“ ще видят как се приготвя гурме телешки мозък със спанак и гъби.

 

Добави описание

 

  • Като първа стъпка Николай Попов ще нареже на кубчета батат (сладък картоф) и ще го свари, за да го превърне в гладко и пухкаво пюре с мляко и масло. 
  • След това ще пошира мозъка на 90 градуса в прясно мляко с билки за 7-8 минути.
  • Докато запича бадеми във фурната, той ще нареже моркови, броколи и праз, които ще свари за няколко минути, а след това и ще глазира.
  • Гъбите ще запържи и след това ще овкуси с масло и мащерка на тиган.
  • Николай ще сложи спанака за минута във вряла вода и ще го сотира със зехтин и нарязан лук.
  • Ще приготви винен сос като кипне течността, за да изври алкохолът, а след това ще уплътни с масло. 
  • Като последна стъпка ще глазира поширания мозък в масло.
  • Чинията ще аранжира с прах от печените бадеми и ще гарнира с винената редукция. 

 

Николай Попов ще сподели пред репортера на „Преди обед“ Венета Георгиева, че е имал вътрешната сила, за да продължи и по-напред в състезанието MasterChef. Въпреки развоя на събитията, той е много щастлив, че неговите колеги и конкуренти са оценили качествата му в кухнята. След шоуто те организират заедно демонстрационни събития и поддържат близък контакт помежду си. Следвайки модела на италианските готвачи, Николай винаги се старае да извади най-доброто и от най-обикновения продукт, без да го претрупва с подправки. Той ще се похвали, че след кулинарното шоу на България готви почти всеки ден в професионалната кухня на един от най-добрите ресторанти в страната. Не е загърбил и мечтата си да има собствено място, но отчита факта, че му е необходим повече опит,  за да може да управлява всички процеси така, че да предлага не само отлични продукти, но и услуги. Според него е по-лесно този план да се осъществи в родината ни, отколкото в Италия, въпреки че изпитва носталгия към  страната, в която е израстнал. 

Още за Преди обед

02:30
25.05.2019
Преди обед
09:30
27.05.2019
Преди обед - токшоу с водещи Десислава Стоянова и Александър Кадиев
02:30
28.05.2019
Преди обед

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg