Други

NETFLIX купи първия си български филм

0/5

NETFLIX купи първия си български филм

Новината съобщиха от "Global Group"  чрез италианския продуцент Лорис Курчи, който работи за компанията: 

"Велика сутрин за българската филмова индустрия. Току-що получих потвърждение, че нашият филм "Nightworld" ще се появи на Netflix North America следващия петък, 16 февруари. Това е първата в историята българска продукция, закупена от американската мрежа."

 

Добави описание


Филмът е завършен през 2016 г. и е описан в IMDb в жанровете хорър трилър, а европейската му премиера бе на 25 август 2017 г. на фестивала "FrightFest" в Лондон. Преди тази премиера Курчи каза в интервю, че "Nightworld" е мистъри трилър с елементи на хорър, в който се разказва за необичайна сграда в европейска столица, съдържаща ужасна тайна за живота след смъртта.


Ето какво споделиха Маги Халваджиян и Асен Чанков, едни от съдружниците в Open Frame /компанията-продуцент на филма/:

 

"Преди няколко месеца „Nightworld” стана първият български филм прожектиран по кината в Северна Америка! Сега е първият български филм закупен от мастодонта Netflix! Това е огромен успех за нас, но е само първа стъпка от дългосрочните ни планове! Една от целите ни е да започнем съвместно производство на филми с компаниии от ранга на Lionsgate и да произвеждаме сериали за Netflix! Пробивът ни на Американският пазар е доказателство, че успеха ни вече 20 години в България не е случаен!"

 

Добави описание


Строго погледнато, филмът не е в жанра хорър, макар в него да има доста плашещи сцени. Жанрът отчаяно се нуждае да скъса със своите клишета, смятат от "Open Frame" - част от Global Group, която продуцира филми за международния пазар. Това е посоката, в която Маги Халваджиян и съдружниците му обявиха, че искат да се развиват в бъдеще.

 

За една от главните роли в "Nightworld" те поканиха култовия американски актьор Робърт Инглънд (емблематичната му роля е тази на Фреди Кругър от оригиналната поредица в 4 заглавия "Кошмари на Елм Стрийт", 1984 - 1988). Бившият офицер от лосанджелиската полиция Брет Андерсън (в ролята е друг американски актьор - Джейсън Лъндън) е назначен за шеф на сигурността на стар блок в София. Около него започва поредица необясними и страховити събития, след което той задълбава в зловещата история на сградата и изучава сенчестите й собственици и бивши работещи в нея. Скоро Брет разкрива зла сила, вградена в основите на зданието, която се мъчи да се освободи и да навлезе в нашия свят.

 

Добави описание

 

Сценарият е написан от Бари Кийтинг в сътрудничество със сръбския автор Милан Коньевич и Димитър Христов. Режисьор е 35-годишният чилиец Патрисио Валадарес, носител на множество фестивални награди. В каста, освен Инглънд и Лъндън, са още Джани Капалди и българските артисти Лорина Камбурова, Диана Любенова, Атанас Сребрев, Стефан Щерев и др. Музиката е на израсналия в Лондон и работещ в Барселона композитор Лукас Суарес, оператор е каталунецът Пау Мирабет. Продукцията е изцяло финансирана от "Open Frame" (Силвестър Йорданов, Асен Чанков, братя Халваджиян и Ивайло Спасов).
 

Още за Netflix

Какво е твоето мнение?

Виж мнения за NETFLIX купи първия си български филм (0 коментара)

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg