Актуално В програмата

„НепознатиТЕ“ се завръщат с 10-ти юбилеен сезон

Добави коментар

Документалната поредица „НепознатиТЕ“ се завръща на 5 октомври с 10-ти юбилеен сезон

 

Документалната поредица  „НепознатиТЕ“ се завръща на 5 октомври с 10-ти юбилеен сезон

С филма “Париж на греха” на 5 октомври по bTV стартира 10-ият сезон на документалната поредица „НепознатиТЕ“.

Всяка събота от 12.30 часа, зрителите на bTV ще се превръщат в свидетели на непопулярни истории, скрити таланти и тайни на известни личности и ще научават информация относно малко известни факти за места, събития и исторически факти. В новия юбилеен сезон за първи път ще се появят неразказаните истории за актьора Георги Парцалев в навечерието на 30 годишнината от смъртта му, както и за рок легендите Дийп Пърпъл, а още с първия епизод зрителите ще научат пикантни подробности за скритият живот на най-известните момичета от големите кабарета в Париж.

Верен на традицията, Георги Тошев ще заложи на свидетелската журналистика като основен похват при реализирането на поредицата. Камерата на „НепознатиТЕ” ще даде достъп на зрителите до най-личните и съкровени места за героите в поредицата и ще документира впечатления и спомени на най-близките им хора. Сред героите на сезон 10, които ще разкрият себе си като обикновени хора, са легендата в маратона - кениецът Елиуд Кипчоге, световноизвестният диригент Зубин Мета, събрал звезди като Пласидо Доминго, Хосе Карерарс и други.

Екипът на “непознатиТЕ” подготвя и два епизода за пътя на познанието на братята Рьорих и връзката им с Дънов, Ванга и Людмила Живкова, а в навечерието на 50-ия рожден ден на Мариус Куркински зрителите ще научат за задочните срещи на актьора с творчеството на Николай Хайтов, чиято 100-годишнина отбелязваме тази година.

“Не са много авторските документални предавания в национален ефир, които се радват на устойчив зрителски интерес”, коментира продуцентът Георги Тошев по повод юбилея. Още от старта си, поредицата привлича голяма част от телевизионната аудитория в часовия пояс на своето излъчване. През последните 5 години предаването достига до близо 29% от телевизионната аудитория в таргет групата 4+, което е два пъти повече от гледаемостта на прекия конкурент в слота.

“Нашите филми са документ за времето. Разказ за видимите и невидими пътища, през които преминават героите ни… Най-големият комплимент за екипа е, че филми, които създадохме преди 10 години се радват на голям интерес от публиката и днес, когато ги повтаряме”, споделя Георги.

През октомври и ноември няколко киносалона в София и страната ще покажат знакови филми от „НепознатиТЕ“. Някои от тях са носители на престижни награди у нас и по света. Прожекциите в София ще бъдат в кино “Одеон”.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: НепознатиТЕ

„непознатиТЕ“ с филм за актьора Христо Живков

„непознатиТЕ“ празнуват рожден ден с актьора от „Осъдени души“ Ян Енглерт

„непознатиТЕ“ по следите на четвероевангелието на Иван Александър в Румъния

„непознатиТЕ“ зад кулисите на Фридрихщат палас

Легендата „Бърнинг мен“ в документалния филм „Преживяване в пустинята“