Актуално В програмата ТВ анонси National Geographic

National Geographic посвещава специална програма на Деня на Земята

Добави коментар

За да вдъхне надежда и сила на своите зрители по света, National Geographic отбелязва 50-годишнината на деня на земята с три световни премиери

За да вдъхне надежда и сила на своите зрители по света, National Geographic отбелязва 50-годишнината на деня на земята с три световни премиери: „Джейн Гудол: Надеждата“, „Окаванго: Река на мечтите – божествени пътешествия“ и „Фотосъкровищница: Най-редките създания“

Следващата глава от делото на живота на д-р Джейн Гудол ще бъде разкрита във филма „Джейн Гудол: Надеждата“, с премиера на 22.04. от 21 часа по National Geographic и National Geographic WILD

През април 1970 г. милиони хора по целия свят се мобилизират, за да поискат защита за планетата, която наричаме свой дом. Този исторически ден поставя началото на съвременното движение за опазване на околната среда, известно като Ден на Земята. Петдесет години по-късно то се е превърнало в най-мащабното гражданско събитие, в което взимат участие повече от един милиард души всяка година. В деня на това монументално събитие обикновено хората из целия свят излизат, за да помогнат да почистим нашата планета, да засадят дървета и да възстановят красотата на Земята. Но тази година е различна, много по-различна от всички останали. Докато по-голямата част от световното население остава по домовете си, National Geographic ще доведе природата при тях, за да вдъхне надежда и възхищение към Земята.

Във време, когато хората в нашия взаимосвързан свят повече от всякога имат нужда от надежда, National Geographic отбелязва Деня на Земята с три световни и емоционално заредени документални премиери, които вдъхват оптимизъм за нашата динамична планета, любов към животинските ѝ обитатели и грижа за сегашните и бъдещите поколения.

От 21 часа на 22.04., едновременно по National Geographic и National Geographic WILD, ще се излъчи двучасовият документален филм „ДЖЕЙН ГУДОЛ: НАДЕЖДАТА“, който ще разкрие на зрителите следващата глава от живота на д-р Гудол, показвайки как тя вдъхновява бъдещите поколения. Ще надникнем зад камерата с продукцията „ОКАВАНГО: РЕКА НА МЕЧТИТЕ – БОЖЕСТВЕНИ ПЪТЕШЕСТВИЯ“, която ще покаже какво е необходимо, за да уловиш кадри на диви животни в техния естествен хабитат с изследователите от National Geographic Бевърли и Дерек Жубер. Ще се присъединим и към фотографа на National Geographic Джоел Сарторе, който има за мисия да заснеме част от животните по света, във „ФОТОСЪКРОВИЩНИЦА: НАЙ-РЕДКИТЕ СЪЗДАНИЯ“.

„Нуждата да опазим нашата планета никога не е била по-належаща и затова използваме 50-ата годишнина на Деня на Земята като възможност да вдъхновим нашите зрители чрез животинското разнообразие и великолепието на нашата планета“, споделя Кортни Монро, президент на National Geographic Global Television Networks. „Чрез комуникация за Деня на Земята във всички наши мрежи и платформи ще можем да достигнем до възможно най-голяма аудитория, за да отпразнуваме този важен ден и да накараме нашите зрители да се влюбят в планетата ни и да предприемат действия за опазването ѝ.“

Програмата на National Geographic по случай Деня на Земята подкрепя комуникационните усилия на цялото портфолио от платформи на компанията. Априлският брой на списание National Geographic също е посветено на Деня на Земята и изследва широк спектър от проблеми, които засягат планетата ни днес.

За „ДЖЕЙН ГУДОЛ: НАДЕЖДАТА“ (1 x 120 мин.)

В подкрепа на оптимизма на Деня на Земята, двучасовият документален филм „ДЖЕЙН ГУДОЛ: НАДЕЖДАТА“ ще бъде излъчен премиерно по National Geographic и National Geographic WILD на 22.04. от 21 часа. Този многопластов документален филм разказва за огромното наследство и принос на д-р Гудол, простиращи се в над четири десетилетия. С иновативния си подход тя спомага за трансформирането на природозащитната дейност, грижата за животните и тяхното опазване и се превръща в икона от световен мащаб. Ще проследим създаването на базирания на общности подход за опазване „Tacare“ на Jane Goodall Institute, програмата за младежи „Roots & Shoots“, както и нейните забележителни дейности в защита на шимпанзетата и човечеството. Тази история е за една забележителна жена, която не просто се надява на един по-добър свят – тя го постига!

„ДЖЕЙН ГУДОЛ: НАДЕЖДАТА“

„Докато бях в горите на Гомбе ме обземаше чувство за духовна осъзнатост; започнах да разбирам, че всичко е взаимосвързано“, казва Гудол. „Оттогава насам с всеки изминал ден става все по-ясно, че климатичните промени са екзистенциална заплаха за нашия природен свят и ако унищожим този свят, унищожаваме бъдещето си. Всеки ден всеки един човек има възможност да повлияе с малки, но значими решения, а когато милиарди души направят правилния избор, ще започнем да преобразяваме света. Не се предавайте, винаги има път напред.“

„ДЖЕЙН ГУДОЛ: НАДЕЖДАТА“

Продължавайки историята, разказана в отличената с множество награди продукция на National Geographic Documentary Films от 2017 г., „ДЖЕЙН“, този двучасов филм проследява неспирните пътувания на Гудол и нейното неуморимо желание и устрем да разпространява надежда. Продукцията предлага една интимна гледна точка към метаморфозата на Гудол от учен през вдъхновяващ активист до водеща фигура в цялостното опазване на природата. Представена е забележителна колекция от кадри и снимки, която обхваща седем десетилетия. Документалният филм показва как страстта на Джейн към дивата природа я превръща в една от най-важните световни фигури за опазването на околната среда, както и в личност, която мотивира бъдещите поколения да създадат трайна промяна.

„ДЖЕЙН ГУДОЛ: НАДЕЖДАТА“

Филмът проследява миналото на Гудол и подчертава начините, по които тя е променила света, като показва херцога на Съсекс, принц Хари, който е един от водачите на световното движение за опазване на околната среда, както и ексклузивни интервюта с бившия държавен секретар Джеймс Бейкър, носител на първата международна награда на JGI за работата си с шимпанзета.

Продукцията представя интервюта и с д-р Ричърд Рангъм – професор по биологична антропология в Харвардския университет и основател на „Kibale Chimpanzee Project“, както и с д-р Франсис Колинс, директор на Националния здравен институт (NIH), който, след разговор с Гудол, подкрепя пенсионирането на всички шимпанзета, използвани при правителствени експерименти; д-р Робърт Гало – световноизвестният учен, съосновател и директор на Института по човешка вирусология (Institute of Human Virology), който съоткрива ХИВ, причината за СПИН, през 1984 г., и др.

„ДЖЕЙН ГУДОЛ: НАДЕЖДАТА“

„ДЖЕЙН ГУДОЛ: НАДЕЖДАТА“ е продуциран от Lucky 8 за National Geographic в партньорство с д-р Джейн Гудол и екипа на JGI. Изпълнителни продуценти за Lucky 8 са Ким Удард, Грег Хенри, Джордж Краловански и Айзък Холъб. Филмът е продуциран и режисиран от Ким Удард и Елизабет Лейтер. Изпълнителен продуцент за National Geographic е Трейси Рудолф Джаксън, старши вицепрезидент на развитие и продукция Джанет Хан Вайсеринг и изпълнителен вицепрезидент на глобално документално съдържание Джеф Даниелс.


За „ОКАВАНГО: РЕКА НА МЕЧТИТЕ – БОЖЕСТВЕНИ ПЪТЕШЕСТВИЯ“ (1 х 60 мин.)

„ОКАВАНГО: РЕКА НА МЕЧТИТЕ – БОЖЕСТВЕНИ ПЪТЕШЕСТВИЯ“ представя невероятен поглед към поредицата за Окаванго зад кадър, където се разкриват усилията и драматичните събития, съпътстващи заснемането на продукцията. Това е едно много лично пътешествие на Дерек и Бевърли Жубер, които искат да открият сърцето и душата на величествената река.

ОКАВАНГО: РЕКА НА МЕЧТИТЕ – БОЖЕСТВЕНИ ПЪТЕШЕСТВИЯ

Тяхното приключение ги отвежда до почти фатален за Бевърли инцидент с ранен бивол. Това променящо живота събитие е огледално отразено в инцидент с лъвица, която също бива ранена от бивол. Филмът ще ни покаже едно пътуване от драматичните до смешните ситуации и обратно, като пример за ежедневието на една изследователска експедиция.

ОКАВАНГО: РЕКА НА МЕЧТИТЕ – БОЖЕСТВЕНИ ПЪТЕШЕСТВИЯ


За „ФОТОСЪКРОВИЩНИЦА: НАЙ-РЕДКИТЕ СЪЗДАНИЯ“ (1 x 60 мин.)

Последвайте фотографа на National Geographic Джоел Сарторе в неговото пътуване около света, за да заснеме някои от най-редките диви животни на планетата. Тези поразителни фотографски портрети на над 5000 животински вида стават част от Photo Ark – 25-годишен проект на Джоел, който цели да документира животните по света, преди да изчезнат. Когато погледнем тези животни в очите, започваме да изпитваме загриженост за тях и да разбираме значението им за благоденствието на планетата ни. Спасявайки тези видове, ние всъщност спасяваме себе си.

ФОТОСЪКРОВИЩНИЦА: НАЙ-РЕДКИТЕ СЪЗДАНИЯ

„ФОТОСЪКРОВИЩНИЦА: НАЙ-РЕДКИТЕ СЪЗДАНИЯ“ разглежда факторите,
които водят до изчезването на различни видове, включително покачването на световния океан, обезлесяването, появата на агресивни видове, замърсяването и човешкото развитие, които оказват съществено влияние върху оцеляването на животните на планетата. Пътешествайте със Сарторе из целия свят, докато той се опитва да спаси тези същества, като кара хората да „погледнат животните в очите, докато все още имаме време да ги спасим“.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Фотосъкровищница , Окаванго , Джейн Гудол

Джейн Гудол: Надеждата