Актуално В програмата ТВ анонси National Geographic

National Geographic Channel обяви дата за премиерата на „МАРС“

Добави коментар

Глобалното телевизионно събитие ще обхване 171 държави по света, за да разкаже за първия човешки опит за колонизирането на Марс през 2033 г.

„Моментът, в който първите хора стъпят на Марс, ще бъде по-значим в технологично, философско, историческо и изследователско отношение от всеки миг преди него. Защото ние, хората, вече няма да сме вид само от една планета.“ - Стивън Петранек, автор на книгата “Как ще живеем на Марс“
  • National Geographic Channel ще представи глобалнатa тв премиера на „Марс“ на 13 ноември

Ексклузивната поредица ще достигне до 171 държави, за да разкаже за първия човешки опит за колонизирането на Марс през 2033 г. Изпълнителни продуценти са холивудските асове Брайън Грейзър и Рон Хауърд

Марс предизвиква въображението ни по-силно от всички останали небесни тела в Слънчевата система. Големите умове в космическата наука се надпреварват да прогнозират не дали, а кога човешки крак ще стъпи на Червената планета.

През ноември епичната поредица „МАРС“ на National Geographic Channel ще изпрати зрителите по-далече от всякога, като разкаже за вълнуващия човешки опит за колонизирането на Червената планета през 2033 г. Глобалната телевизионна премиера ще достигне до 171 държави на 45 езика.

Качественият филмов сценарий, впечатляващите визуални ефекти и изключителната документалистика ще държат публиката в напрежение от първия до последния епизод.

Действието в „МАРС“, чиято премиера предстои на 13 ноември (неделя) от 20:55 ч., се развива едновременно в бъдещето и в настоящето. Убедителната актьорска игра е преплетена по революционен начин с интервюта с водещи учени в областта на космическите технологии. Всички те днес работят да направят мисията през 2033 г. възможна. Повече за нея можете да научите на www.MakeMarsHome.com.

Телевизионната поредица от шест епизода разказва вдъхновяваща история от гледната точка на въображаема бъдеща мисия до Марс през 2033 г. Изпълнителните продуценти Рон Хауърд и Брайън Грейзър лично избират мексиканския визионер Еверардо Гут („Days of Grace”) да режисира филмовите сцени, заснети по-рано тази година в Будапеща и Мароко.

National Geographic Channel обяви дата за премиерата на „МАРС“ – 13 ноември (неделя) от 20:55 ч.

Сюжетът е фокусиран върху първата мисия с екипаж до Марс с космическия кораб „Дедал“. Пътуването през 2033 г. се осъществява от внимателно подбран, висококвалифициран международен екип от астронавти. Командир Бен Сойър (в ролята Бен Котън) ръководи корейско-американския пилот Хана Сънг (Джиа), испанския хидробиолог и геохимик Хавиер Делгадо (Алберто Аман), френския физик и биохимик Амели Дюран (Клементин Пойдатз), нигерийския инженер-механик и специалист по роботика Робърт Фуко (Сами Ротиби) и руския екзобиолог и геолог Марта Кеймън (Анамариа Маринка). Екипът на Mars Mission Corporation е на Земята, в Лондон, и включва сестрата близначка на Хана, Йон Сънг (в ролята отново е певицата Джиа) и изпълнителния директор Ед Гран (Оливие Мартинез). Веднъж кацнали на Марс и създали база за операции, астронавтите преминават във втора фаза на проекта с британския ядрен физик Лесли Ричардсън (Косима Шоу) и съпруга й, световноизвестният експериментатор ботаник д-р Пол Ричардсън (Джон Лайт).
Освен че ни показва една бъдеща реалност чрез филмовата фикция, „МАРС“ представя изключителни интервюта с водещи учени и визионери, сред които:

  • Чарлс Болдън, Директор на НАСА и бивш астронавт
  • Питър Диамандис, авиационен инженер, създател и председател на X-Prize, съосновател и съпредседател на Planetary Resources
  • Нийл Деграс Тайсън, астрофизик, директор на планетариума Хейдън
  • Дейвид Динджес, професор, департамент по психиатрия, Пенсилвански университет
  • Кейси Драйър, директор космическа политика в Planetary Society
  • Ан Друян, писателка и изпълнителен продуцент, един от създателите на поредицата „Космос“
  • Чарлз Елачи, бивш директор на Лабораторията за реактивно движение на НАСА, почетен професор на Калифорнийския технологичен институт
  • Джим Грийн, директор планетарни науки в НАСА
  • Джон Грунсфелд, Директор на научния директорат на НАСА, бивш астронавт
  • Дженифър Хелдман, планетарен учен в НАСА
  • Джедайда Айслър, астрофизик
  • Томас Калил, заместник директор, съветник по политиката на Белия дом за наука и технологии, висш съветник наука, технологии и иновации към Националния икономически съвет
  • Роджър Лауниус, Smithsonian Institution’s National Air and Space Museum
  • Джон Логсдън, почетен професор политически науки и международни отношения към университета „Джордж Вашингтон“
  • Джеймс Ловел, бивш астронавт на НАСА, капитан на Аполо 13
  • Илон Мъск, изпълнителен директор на SpaceX; изпълнителен директор на Tesla Motors; председател на SolarCity
  • Стивън Петранек, писател, “How We’ll Live on Mars”
  • Мери Роуч, писателка, “Packing for Mars”
  • Дженифър Троспър, мениджър мисия Mars 2020, Лаборатория за реактивно движение на НАСА
  • Анди Уеър, писател, “Марсианецът”
  • Робърт Зубрин, президент на The Mars Society; президент на Pioneer Astronautics

Ето и какво включват шестте епизода от поредицата:

Епизод 1 (MARS: Novo Mundo) – премиера на 13 ноември (неделя) от 20:55 ч.
През 2033 г. първата експедиция от Земята до Марс навлиза в атмосферата на Червената планета, но екипажът на космическия кораб „Дедал“ е изправен пред смъртоносна заплаха поради възникнала повреда в системата за кацане. Командирът на екипажа рискува живота си, за да отстрани проблема, докато изпълнението на мисията се контролира от Земята. В документалната част на епизода, космическата компания SpaceX се опитва да приземи първата ракета за многократни мисии, която би била необходима на хората, за да достигнат Марс.
Епизод 2 (MARS: Grounded) – премиера на 20 ноември (неделя) от 20:55 ч.
През 2033 г. екипажът на космическия кораб „Дедал“ се опитва да преодолее неприветливата среда на Марс, за да достигне до своя предварително изграден базов лагер. Те се опитват да се придвижат до безопасната зона на хабитата по най-бързия възможен начин, когато командирът на космическия кораб установява, че е бил ранен при кацането. В документалните кадри от епизода, астронавтът от НАСА Скот Кели изпълнява историческа целогодишна мисия в Международната космическа станция и разкрива както физическите, така и емоционални трудности и неудобствата, с които се борят астронавтите докато изследват космоса.
Епизод 3 (MARS: Pressure Drop) – премиера на 27 ноември (неделя) от 20:55 ч.
През 2033 г., мисията „Дедал“ е застрашена и екипажът се бори да намери сигурен подслон, който дългосрочно да ги защити от радиацията. Астронавтите трябва да намерят подходящо място, на което да се установят преди мисията им да бъде прекъсната. В документалните кадри от епизода, Европейската космическа агенция и Роскосмос (руската държавна космическа агенция) си партнират за изстрелването на изкуствен спътник, който ще помогне на бъдещите мисии до Марс да се подготвят за установяване чрез усъвършенствани визуални материали.
Епизод 4 (MARS: Power) – премиера на 4 декември (неделя) от 20:55 ч.
Изминали са четири години от кацането на космическия кораб „Дедал“ на Марс и от трайното установяване на Червената планета – селището „Олимп“. Пристига нов екипаж с цел да подпомогне плановете за разширяването на колонията и търсенето на живот на Марс. Разразява се обаче пясъчна буря, която заплашва установения хабитат. В документалните кадри от епизода, оживената станция МакМърдо на Антарктида служи като пример как хората ще се установят трайно на Марс докато учените търсят начини как да откриват живот на друга планета.
Епизод 5 (MARS: Darkest Days) – премиера на 11 декември (неделя) от 20:55 ч.
През 2037 г., пясъчната буря е продължила месеци наред и инфраструктурата на селището „Олимп“ е сериозно пострадала, както и психиката на местните обитатели. Психологическият натиск, свързан с живота на Марс, постепенно започва да се разкрива докато екипажът е затворен в хабитата. В документалните кадри от епизода учените изследват ефекта от трайната изолация в многобройни дълготрайни мисии, за да знаят каква подготовка е необходима за бъдещата човешка мисия до Марс.
Епизод 6 (MARS: Crossroads) – премиера на 18 декември (неделя) от 20:55 ч.
През 2037 г., опустошителна трагедия в колонията принуждава всички на Марс и на Земята да се съмняват в успеха на мисията. Докато обитателите на селището „Олимп“ се опитват да се справят, за да продължи мисията, контролните екипи на Земята се колебаят дали да вземат решение за прекратяването й. В документалните кадри от епизода, космическата компания SpaceX работи върху създаването на ракетната технология, която е необходима на човечеството, за да достигне до Червената планета.

„Марс“ е продукция на Imagine Entertainment и RadicalMedia за National Geographic Channel. Изпълнителни продуценти за Imagine Entertainment са Брайън Грейзър, Рон Хауърд и Майкъл Розенбърг. Изпълнителни продуценти за RadicalMedia са Джъстин Уилкърс, Дейв O’Конър, Джонатан Силбербърг и Джон Кеймън. За National Geographic Channel Робърт Палумбо е изпълнителен продуцент, Мат Ренър е вицепрезидент продукция и Тим Пастор е президент „Oригинална програма и продукция”.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Марс

National Geographic Channel представя поредицата „Марс“