Актуално В програмата

Най-голямата сензация в медицинските сериали за последните две години – „Добрият доктор“ по bTV

Добави коментар

Със своите 47.4 милиона зрители по целия свят през 2019-а сериалът „Добрият доктор“ печели приза за най-гледан драматичен ТВ сериал за годината на фестивала в Монте - Карло, а на 17 юли ще направи своята премиера в ефира на bTV.

Сюжет, който пленява зрителите по целия свят и сериал, който печели над 15 номинации за награди, сред които и Златен глобус за най-добър драматичен сериал. Със своите 47.4 милиона зрители по целия свят през 2019-а сериалът „Добрият доктор“ печели приза за най-гледан драматичен ТВ сериал за годината на фестивала в Монте - Карло, а на 17 юли ще направи своята премиера в ефира на bTV.

Добави описание


Всяка делнична вечер от 22:30 ч. зрителите ще проследяват вълнуващата история на младия хирург Шон Мърфи (в ролята – Фреди Хаймор), дете-чудо с вроден аутизъм и синдром на саванта., Той започва работа в хирургията на престижната болница „Св. Бонавентура“ в милионния Сан Хосе, Калифорния. За него това е преход от спокойния живот в провинцията - от малия град Каспър, щата Уайоминг, към натоварено ежедневие. Детството и живота на Шон са доста сложни - той се усеща сам в света, не може да контактува с хората около себе си, но използва изключителната си медицинска дарба, за да спасява живот и да предизвиква скептицизма на колегите си.

Добави описание


Добрият доктор“ е англоезичен римейк на успешния и награждаван южнокорейски едноименен сериал от 2013 г. Американският актьор и продуцент Даниел Дей Ким, който е от корейски произход и е популярен от сериали като „Изгубени“ и „Хаваи 5-0“, е привлечен от качествата на поредицата и със своята продуцентска къща закупува правата върху нея. Ким започва да разработва продукцията, подписва договор със Sony Pictures Television и привлича Дейвид Шор, създател на сериала „Д-р Хаус“, да продължи разработката.

Добави описание


Снимачната площадка е основно във Ванкувър, Канада. Премиерата през септември 2017 г. е успешна и постига висок рейтинг, а критиците оценяват особено високо играта на Фреди Хаймор. Известно разделение между тях предизвиква единствено сценарното описание на аутизма. През февруари 2020 г. сериалът е подновен за четвърти сезон от ABC, а новият сезон се очаква да излезе през септември. Пилотният епизод на „Добрият доктор“ е гледан от над 11.2 милиона зрители (19.2 милиона с отчитане на повторенията) и постига 21-годишен рекорд в телевизия ABC за дебют в понеделник, след „Опасен ум“ през 1996 г., както и най-висок рейтинг в групата 18-49 годишни зрители за последните осем години след „Касъл“ от 2009 г.

Добави описание


Основният саундтрак е написан от номинирания за „Еми“ Дан Роумър. За музикалното си творчество по сериала той получава наградата на Дружеството на композиторите, актьорите и пъблишърите. Оператори са Кристофър Фалуна („Беоулф“ от 1999 г.) и Джон Бартли (носител на "Еми" за "Досиетата Х").

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Добрият доктор

Три вълнуващи поредици стартират в ефира на bTV

Нов сезон на „Добрият доктор“ през октомври по AXN

Фреди Хаймур за ролята си във третия сезон на "Добрият доктор"

Фреди Хаймор за ролята си във втория сезон на "Добрият доктор"

Ричард Шиф за ролята си в "Добрият доктор"