Актуално В програмата

„На всеки може да се случи“ в „Темата на NOVA“

Добави коментар

Каква е ролята на стреса в живота на хората, вижте тази неделя след централната емисия новини

Чувството за самосъхранение би трябвало да е заложено във всички ни и вероятно е така, когато става въпрос за очевидните опасности. Стресът не се възприема като част от тях и често остава на заден план – незабелязан и силно подценяван. А хората ежедневно тестват физиката и психиката си до предела, защото негативните последствия от тихия враг не стават ясни веднага.


Тази седмица в „Темата на NOVA” авторът Марина Стоименова и операторът Благой Момчилов разказват историите на няколко човека с различни заболявания, обединени от ежедневие на неизбежен стрес. Каква роля изиграва той в действителността на героите и как успяват да водят нормален живот, въпреки случващото им се?


Над 350 хиляди човека в България са с редки болести, автоимунните са над 80, а броят на хората, които ги имат, е неуточнен. Сигурно е единствено, че и двата списъка растат с всеки изминал ден. Психичните състояния, най-често паник атаките, също поразяват все повече здрави организми. Оказва се, че болестта отдавна не е състояние само на възрастните хора и през последните десетилетия младите хора все по-често страдат от различни заболявания.


До каква степен тези притеснителни факти се дължат на изпълнения с напрежение и тревожност живот в днешно време? Колко е важно стресът да не бъде превърнат в хронично явление?


Отговорите в „На всеки може да се случи“ в „Темата на NOVA“ тази неделя, 17 май, веднага след централната емисия новини.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Темата на NOVA

„Съдби за продан” в „Темата на NOVA“

„Новата вълна” в „Темата на NOVA”

„Да уловиш слънцето” в „Темата на NOVA”

„Ничии и свои“ в „Темата на NOVA“

„В лабиринта на ТЕЛК” в „Темата на NOVA“

В програмата:

12:30 20.04.2024
Тв програма NOVA
19:20 20.04.2024
Тв програма NOVA
20:45 20.04.2024
Тв програма NOVA NEWS
19:20 21.04.2024
Тв програма NOVA
19:20 27.04.2024
Тв програма NOVA