Актуално В програмата

Морски дявол по „космически” в MasterChef

Добави коментар

Морски дявол по „космически” от Chef Михалчев и коктейлна щафета в MasterChef

Морски дявол по „космически” от Chef Михалчев и коктейлна щафета в MasterChef

Вторник, 24 май от 21:30 часа двама от участниците в MasterChef по bTV ще се състезават за последния имунитет в сезона на шоуто. Предизвикателството ще бъде представено от Chef Петър Михалчев в неговия мастър клас, а хоби-готвачите ще се сблъскат със същество, което сякаш идва от друга планета.

Морски дявол по „космически” от Chef Михалчев и коктейлна щафета в MasterChef

В най-голямата кухня на България ще влезе прекрасната съпруга и колега на Пепи – Ина, за да приготвят заедно „анко” или морски дявол. Огромната екзотична риба ще се превърне в сашими анко, суши анко с чипс от кожа, жигосана перка, залята с топло саке и анко на скара с яйчен крем.

Сложната и страшна задача в битката за сигурно място в топ 5 на най-добрите хоби-готвачи в България ще затрудни конкурентите не само с множеството непознати японски продукти, но и с пет степени на приготвяне. Транжиране и „събличане” на морския гигант, филетиране без „фира”, приготвяне на даши бульон, завиване на суши хосомаки и използване на автентични уреди от страната на изгряващото слънце ще се окажат равностойни на космическа наука. Сила на тялото и характера, воля, прецизност и пълна съсредоточеност ще изстреля един крачка напред към титлата MasterChef и голямата награда от 100 000 лева. 

Последният стрес тест в MasterChef по bTV ще мине под знака на щафетата. Коктейлно плато, съдържащо ролце от риба тон с уакаме, брускета със сирене манчего, поширано пъдпъдъче яйце и трюфели, царевична супа с панчета и трюфел с бял шоколад и лавандула. Прецизното повторение на парти изненадата от четири вида ястия ще изиска от тримата хоби-хотвачи множество техники и време. Затова Виктор, Петър и Андре ще връчат в ръцете на носителя на имунинет избора на техни помощници. Екипната работа ще изнерви с риска от саботаж, а смяната през 10 минути ще определи хода на шафетната кулинария.
 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: MasterChef

Биляна, Осман и Марианна се борят за титлата MasterChef

Епичен полуфинал в петък вечер ще определи тримата финалисти в MasterChef

Хоби-готвачите влизат в надпревара за място на полуфинала в MasterChef

В кухнята на MasterChef избухва пожар

Тоби Димова напусна MasterChef с горчиви сълзи