Актуално Други

Моника Велева е победителят в първия сезон на Bake Off: най-сладкото състезание

Добави коментар

След 16 изпитания и 7 напрегнати елиминации вече е ясно името на победителя в Bake Off: най-сладкото състезание по NOVA. Тази вечер Моника Велева (18 г., София) заслужено стана първият носител на титлата „Най-добър любител сладкар и пекар на България“.

След 16 изпитания и 7 напрегнати елиминации вече е ясно името на победителя в Bake Off: най-сладкото състезание по NOVA. Тази вечер Моника Велева (18 г., София) заслужено стана първият носител на титлата „Най-добър любител сладкар и пекар на България“. 


До финала на шоуто достигнаха четирима участници – Анита, Десислава, Георги и Моника. Експертното жури шеф Юлия Панджерова и шеф Юри Балталийски се погрижиха последните изпитания в предаването да откроят най-добрия от тях. През целия първи сезон на състезанието  участниците се притесняваха от рецептата за хилядолистно тесто, по-познато като бутер тесто, но точно това беше последното им изпитание за сръчност. Те трябваше да приготвят десерта „Милфьой“ с крем „Шантили“ и малини. Шеф Юлия Панджерова беше спестила основни стъпки от процеса на приготвяне на тестото, но типично в духа на състезанието, участниците черпеха идеи един от друг.


След експертната оценка на четвърто място беше класиран десерта на Георги, на трето – Анита, на второ – Деси, а първото място беше отредено за Моника. Нейната любима 3D торта във формата на миньон също спечели овациите, както на журито, така и на останалите участници.


Преди големия финал равносметката показа, че макар и само на 18 години, Моника е един от участниците, които през цялото време бяха на челните места в шоуто. Във втория епизод на “Bake Оff: най-сладкото състезание“ Моника стана Звезда на деня. Тя спечели  експертното жури с нейната фокача с хумус, която двамата кулинарни виртуози определиха като най-вкусна, а баницата ѝ беше единствената добре опечена и с тънки и въздушни кори.

 

Осемнайсетгодишната ученичка от София от малка се интересува от сладкарство и пекарство и сподели, че да бъде първият „Най-добър любител сладкар и пекар“ е доказателство, че е поела в правилната посока.


Първият сезон на „Bake Оff: най-сладкото състезание“ показа, че в България има много млади хора, които се интересуват от сладкарство и пекарство и могат да съчетават в рецептите си традиционните съставки с най-модерните техники в кулинарията.


Този петък, 9ти декември, Моника ще гостува на Гала в „На кафе“ по NOVA и ще открехне завесата зад най-сладкото състезание. Тя ще разкаже интересни подробности за шоуто и останалите участници. 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Bake off: Най-сладкото състезание

Големият финал на Bake Off: най-сладкото състезание

Полуфиналът на Bake Off: най-сладкото състезание – правилата в шоуто се променят

Еклери с 24 вида пълнеж и любимият десерт на Линкълн утре вечер в Bake off: най-сладкото състезание

Предстои напрегната английска надпревара в Bake off: най-сладкото състезание

Десет претендента остават да се борят за титлата в “Bake off: най-сладкото състезание"