Актуално В програмата

Модерни кошмари в кухня с домашни потреби, канче за спагети и 3 менюта в Харманли

Добави коментар

След намесата на шеф Манчев – край на болкоуспокояващите и густо старт

В новия епизод на „Кошмари в кухнята“ от 21.00 часа този вторник, 4 април, шеф Манчев се среща с млада двойка, която е решена да превърне Харманли в европейски град или поне онази част от него, свързана с общественото хранене. Ново, модерно и различно – това е концепцията на двамата, които още като студенти решават да създадат свой бизнес. Затова и няма по-логично име за заведение тип „бар енд динър“ от „Modero”.


Бърза проверка на шеф Манчев установява, че хората възприемат мястото по-скоро като кафене, отколкото като заведение за хранене. Модерният и скъп интериор прелива в модерен подход при менютата. Клиентите имат голям избор от три менюта – основно меню, нови предложения и най-нови предложения. Иновативният подход продължава и при управлението на заведението. Григор, който част от седмицата живее в Пловдив, наблюдава „Modero” през уеб камери на мобилния си. Модерен е и персоналът – млади хора с мотивация, но без грам опит.


По традиция шеф Манчев ще инспектира ястията и ще установи, че няма съвпадение между описаните продукти в менюто и кулинарните предложения. Но кошмарите едва започват. Типичната гръцка салата е с италиански нюанс – с песто, вместо с традиционния за салатата риган, чиниите не отговарят на обема и структурата на салатите, а с приготвеното ризото могат да се напълнят чушки с ориз.


За разлика от последните модни писъци в интериора на салона, в кухнята е заложено на домашния уют – парти грилчета, домашно, а не професионално кухненско оборудване и за капак - канче, в което кротко къкрят спагетите.


Готови ли са младите да възприемат съветите на старата школа и да се върнат към първоначалния замисъл на заведението? Ще разберат ли, че в началото е кухнята, а модерното не означава само интериор, но и начин на мислене и отношение?


Не пропускайте да видите и как харманлийци ще приемат новите рецепти на шеф Манчев и как странното може и да е вкусно, дори ако са сотирани пилешки дробчета с меден дресинг, ябълки и сметана. Нов живот за ризотото в Харманли и старт за шоколадовото суфле в „Modero” само по NOVA на 4 април от 21.00 ч.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Кошмари в кухнята

Шеф Манчев на ръба на нервна криза в последния за сезона епизод на „Кошмари в кухнята“

Шеф Манчев попада в арт ресторант с комично меню в „Кошмари в кухнята“

Шеф Манчев изправен пред собственик със самочувствие и готвачи без право на мнение в новия епизод на „Кошмари в кухнята“

Емоциите взимат връх в новия епизод на „Кошмари в кухнята“

Шеф Манчев с двойно по-тежка мисия - спасяването на един ресторант и на едно семейство в новия епизод на „Кошмари в кухнята“