В програмата

Моделът Кристина Казакова напусна кухнята на MasterChef

0/5

Моделът Кристина Казакова напусна кухнята на MasterChef

Черното се оказа фатален цвят за 31-годишната Кристина Казакова, която напусна най-голямото кулинарно състезания в България, след като се провали с гръм и трясък при приготвянето на крем карамел и крем брюле. Заедно с още 10 от най-добрите хоби готвачи у нас тя облече черна престилка и имаше на разположение 45 минути, за да приготви двата класически, но и коварни десерта.


Залогът на стрес-теста във вторник вечер беше мястото на един от тях зад готварската банка на шоуто. Видимо объркана, Кристина приготви десертите за първи път, но дори молитвите й към „бога на фурните“ не успяха да я спасят от трагичния резултат, който й коства престилката в шоуто. „Крем карамелът ти е нещо средно между мляко с ориз и грис халва“, коментира Chef Андре Токев.
Кристина напусна кухнята на MasterChef с натрупан безценен опит. „Няма какво повече да искам!“, усмихна се на сбогуване моделката.

 

Добави описание


Елиминационният стрес-тест подложи на изпитание общо 11 участници, които не успяха да впечатлят журито с креативно използване на продуктите от седмичната кутия. Селекцията от изцяло черни храни като патладжани, черен дроб, къпини, шоколад, черно сирене, черен чесън, маслини, черна киноа, черен хайвер, черен труфел и мастило от сепия изплаши част от хоби готвачите, но донесе значка за имунитет на един от най-младите кулинари – Димитър Тончев. 20-годишният студент изненада приятно журито с иновативната си идея -  черен еклер с пастет от свински дроб и майонеза от черен чесън.

 

„Черната престилка те стресна и най-накрая се събуди от летаргичен сън. Браво, това е твоята чиния“, поздрави го любимият му учител Chef Петър Михалчев.


В топ три на участниците, които успяха да разгърнат пълния си потенциал при използване на черните продукти, влязоха още домакинята Виолина Маринова с изчистена презентация на свински дроб, черен хайвер с лавандула и разядка от патладжан с канела, и Добромир Ганчев, чиято чиния бе оприличена от Chef Михалчев на обложка на death metal група. „Сега ще ми се смеят и ще ми викат Добри-киноата“, пошегува се царят на българската национална кухня, след като призна, че никога не е готвил със супер храната.

 

Добави описание


41-годишният сервитьор доказа, че има усет и вроден кулинарен талант, след като за втори път успя да загърби предразсъдъците си към веган кухнята и спечели Master Class престилката на Chef Силвена Роу. Заедно с Виолина той получи привилегията да се потопи в изкуството на веган десертите в най-емоционалното обучение в шоуто.

 

„Вярвам, че бъдещето е възможно само за тези, които са взели най-доброто от традициите и миналото. Днес ще готвя с жената, която ме е вдъхновила да обичам качествената храна - моята майка Кунка“, обяви Chef Силвена Роу и не скри вълнението и сълзите си от срещата със своя пръв учител.

 

Добави описание


Виолина и Добромир успяха да претворят почти до съвършенство рецептата за веган торта без  брашно, захар, сметана и масло, вдъхновена от бисквитената торта на Кунка, както и златно лате с кокосово мляко и куркума, което пренесе участниците и журито на пътешествие в Азия и Африка. В това сладко предизвикателство техни помощници станаха бъдещите професионални готвачи Албена и Николета от професионалната гимназия по икономика и туризъм във Велинград.

 

Добави описание


За изненада на всички, Добромир, който призна, че никога не е приготвял торта или здравословен десерт, успя да претвори по-прецизно трудната рецепта и триумфира като първия анти-веган, спечелил престилка от вегански Master Class. Заедно със своята помощничка Николета, той спечели и ун

Още за MasterChef

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg