Актуално Други

Миа Сантова е новият кореспондент на NOVA във Виена

Добави коментар

Журналистът с доказан опит и професионализъм Миа Сантова става кореспондент на NOVA във Виена.

Журналистът с доказан опит и професионализъм Миа Сантова става кореспондент на NOVA във Виена. С разпознаваем журналистически почерк и дългогодишна експертиза в отразяването на международни събития, Миа ще информира зрителите за актуалните новини от австрийската столица, където животът я отвежда.

 

"NOVA е моето семейство и се радвам, че отново съм част от екипа на телевизията. В тези напрегнати времена, България е част от Европа и света повече от всякога. Затова съм щастлива, че ще мога да информирам зрителите на NOVA за всичко, което се случва тук и което влияе на живота ни", коментира журналистът Миa Сантова.


През 1995 г., още докато е студент в журналистическия факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Миа Сантова започва кариерата си в отдел Новини на Нова телевизия като международен редактор. Тя отразява значими световни събития, както и културния живот в столицата. По-късно става и водещ на новините на медията, а след това продължава професионалния си път като главен редактор на Новини и актуални предавания на телевизия DIEMA. Води и сутрешното публицистично предаване в ТВ7 – „Уикенд с Миа Санотва“. Част от кариерата ѝ преминава в женското списание Madame Figaro, където оглавява екипа на българското издание. 


Миа Сантова има специализации по журналистика от BBC London, фондация Reuters и New York TV.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Новините на Нова

Доказаният екип на Новините на NOVA представя „Изборът на България“

Новините на NOVA идват в твоя град

Утвърдени предавания на NOVA с нов сезон през есента

Новините на NOVA ще се излъчват едновременно от България и САЩ на 11 септември​​

Темата на NOVA: Молитва за дъжд