Актуално В програмата

MasterChef дава имунитет на хоби-готвач, който може да накара придирчиви деца да ядат риба

Добави коментар

В MasterChef по bTV деца, които не обичат риба ще оценяват кулинарните възможности на два отбора хоби-готвачи, готови да докажат, че заслужават престижната титлата и място в най-голямата кухня на България.

Във вторник от 21:00 часа в MasterChef по bTV деца, които не обичат риба ще оценяват кулинарните възможности на два отбора хоби-готвачи, готови да докажат, че заслужават престижната титлата и място в най-голямата кухня на България. Кулинарите ще трябва да съберат всичките си сили, защото в края на деня един от тях ще спечели имунитет и правото да се спаси от едно готвене, като се размени с някой от балкона . Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки ще предизвикат гладиаторите да готвят по двойки в напрегнат стрес тест, в който ще трябва да търсят скрити продукти по карта и да приготвят с тях истински шедьоври. За финал на играта оцелелите ще трябва да направят впечатляващи основно и десерт с кафе.

 

Добави описание

 

Първата стъпка към имунитета ще раздели гладиаторите в два отбора, които трябва да приготвят основно ястие с риба и морски дарове за деца, които не обичат риба. В рамките на 45 минути, те ще трябва да използват малки трикове, много фантазия и добра стратегия, за да постигнат изкушаващ вкус и привлекателна презентация на храната. Личния опит на родителите ще даде интересни идеи за скриване на продукта под формата на игра, допълнителни емоции и мотивация за победа. Но в кухнята на MasterChef винаги има неочаквани изненади и обрати. Състезателите ще забравят възпитанието си, капитаните ще загубят властта си, а опитите им да си я върнат ще изглеждат отчаяни. Строгото, но справедливо жури ще съблюдава за коректното изпълнение на задачата, а опитите за хитруване ще бъдат потушени безкомпромисно. Дали рибните хапки от сьомга с мини бургер, млечен сос и чипс ще бъдат предпочетени от малчуганите или рибните кюфтета и баничка със скариди и чипс ще ги впечатлят повече,  зрителите ще видят във вторник от 21:00 часа в MasterChef по bTV.

 

Добави описание

 

Отборът-победител ще продължи в битката за имунитета като се разпредели по двойки и се впусне в напрегнато търсене на 10 скрити в склада продукта. Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки ще дадат на състезателите карта, която да ги улесни в пъвата фаза на стрес теста, защото съставките, които открият, ще бъдат всичко, с което разполагат, за да приготвят изненадващ деликатес за 45 минути. Атмосферата в двойките ще варира от пълен синхрон до подчинение, а пъдпъдъкът, трюфелите, сушените гъби, панчетата, сладкия картоф и останалите продукти ще приемат впечатляващи форми. Гнезда, съкровища и облаци ще отличат две двойки, които ще продължат напред към заветната значка, а други две - ще изпрати на балкона.

 

Добави описание

 

Хоби-готвачите, които получат висока оценка от Андре Токев, Петър Михалчев и Лео Бианки ще се впуснат в приготвянето на основно ястие и десерт с кафе. Журито ще гласува тайно с оценки
от 2 до 6, а събралият най-много точки ще получи предимството на имунитета. Първата рецепта, която ще ги придвижи с крачка напред към наградата, титлата MasterChef и курс в Le Cordon Bleu Лондон, е говежди стек с коричка от кафе, пюре от грах и печени картофи за 30 минути. Правилното планиране на технологичното време за всеки продукт и добрият баланс между вкусовете ще бъдат основни критерии при оценките на журито, а прецизното изпичане на месото ще даде особена тежест при оценките.

 

Класическият френски десерт Муселин ще се окаже още по-предизвикателен за кулинарите, въпреки че разполагат с точната рецепта и всички необходими продукти. Кошмарите по пътя към перфектния, фин и елегантен мус ще съпътстват всички играчи, а стресът и паниката ще покажат кой е истински боец. Кой ще грабне имунитета, зрителите ще видят във вторник от 21:00 часа в MasterChef по bTV.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: MasterChef

Биляна, Осман и Марианна се борят за титлата MasterChef

Епичен полуфинал в петък вечер ще определи тримата финалисти в MasterChef

Хоби-готвачите влизат в надпревара за място на полуфинала в MasterChef

В кухнята на MasterChef избухва пожар

Тоби Димова напусна MasterChef с горчиви сълзи