В програмата

„Ловците на храна” Chef Андре Токев и Събин Ранков се завръщат в ефира на bTV

0/5

„Ловците на храна” Chef Андре Токев и Събин Ранков се завръщат в ефира на bTV

Chef Андре Токев и Събин Ранков стартират трети сезон на „Ловци на храна” по bTV с нова доза кулинарни приключения на 14 октомври в 12:30 часа. И в новите епизоди търсачите на автентични вкусове и рецепти ще обикалят из интересни кътчета в страната, за да се срещнат с наследниците на старите българи капанци, нравите на шопите и да открият, че кухнята на траките се е запазила и до днешни дни.

 

Любопитните срещи и любовта към храната този път ще отведат двамата откриватели и извън границите на България. „Енциклопедистът” от журито на MasterChef и неговият неповторимо забавен асистент ще търсят познати вкусове и нови рецепти в Македония, Гърция и Турция. Домакините от съседните държави ще им покажат ястията, с които най-много се гордеят, а „ловците“ ще открият, че турската, гръцката, македонската и българска кухня отдавна са обединили вкусовете си и говорят на един език – езикът на кулинарните истории. Защото „всяка рецепта разказва история”.

 

Всеки неделен обед от 12:30 часа по bTV интересът на Chef Токев ще го води към кулинарни връзки и артефакти за традиционни рецепти и вкусове. Историята на Балканите ще разкаже на Chef-готвача за миналото на народите по тези земи, а храната е тази, която и до днес пази закодирани общите ни корени от епохите преди Великото преселение на народите. „Ловци на храна“ ще разкрият пред зрителите на bTV тайните на хилядолетната култура на това богато и малко познато място от Стария континент.

 

Традициите на траките във винопроизводството ще отведат Chef Андре Токев и Събин Ранков в Ямбол, където и днес се отглеждат лозя и вино. Там традициите се зараждат от Кабиле и пазят до днес от винена изба. Историята за Хан Аспарух ще изпрати „ловците на храна“ в с. Садина, за да срещнат зрителите на bTV с живите гени на хан Аспарух и да опитат от капанската кухня.

 

Кулинарите ще се разровят из тайните на шопската кулинария, за да разберат автентична ли е едноименната салата и каква е връзката на Радомир с бозата. Това и още много любопитни факти от кулинарните пътувания на Chef Андре Токев и Събин Ранков - от 14 октомври, всяка неделя от 12:30 часа по bTV.

Още за Ловци на храна

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg