Актуално В програмата

„Ловците на храна” Chef Андре Токев и Събин Ранков преоткриват свинските уши в старозагорско

Добави коментар

Тази неделя от 12:30 часа по bTV Chef Андре Токев и Събин Ранков ще тръгнат към Тракия като „Ловци на храна”, за да изследват вкусовете на един от най-плодородните региони в страната.

Тази неделя от 12:30 часа по bTV Chef Андре Токев и Събин Ранков ще тръгнат към Тракия като „Ловци на храна”, за да изследват вкусовете на един от най-плодородните региони в страната. Освен специфичната кухня и първокласни продукти, в този край се намира и митичната „Богородична стъпка”. Според легендата на това място от хиляди години са извършвани религьозни обреди поради силната енергия и непресъхващата вода в отпечатъка от човешки крак в масивната скала. Тук древните траки са правели обредно вино като са мачкали гроздето с крака и към течащите по улеите сокове, прибавяли бръшлян. 


Две изключителни домакини очакват „Ловците на храна” в село Богомилово, за да ги запознаят с местните специалитети – булгур с агнешко, ароматен боб, „токана” баница, сусамени банички, свински уши на скара и други вкусотии. Недка и Добринка ще посрещнат кулинарите в подредена „под конец” градина, пълна с апетитни домати, краставици и чушки. Дамите ще научат Андре колко вида карантия има, как се точат финни кори и ще го предизвикат да приготви гурме със свински уши. Професионалистът ще предложи свой вариант на ястия със същите продукти и ще почерпи домакините си с мини банички с козя извара и чипс от уши, агнешки котлети, шопска салата с грозде и българско песто. 

 

Добави описание


Още по пътя към китното старозагорско село двамата кулинари ще обсъдят как може да се постигне чувствително небце, достойно за истински „Ловци на храна”. Колоритният ресторантьор Събин ще се насочи към едни от най-големите зеленчукови градини в страната, за да набави пресен айвар. Разбира се, няма да се върне при домакините с празни ръце, а с приятни комплименти и пълна кошница „бракониерствани” вкусотии.


Дали Андре ще открие някоя стара тракийска рецепта, която да пречупи през призмата на професионалния готвач и да включи в менюто на ресторанта си, как ще се сдобие с екстравагантните мустаци на Салвадор Дали и ще оцени ли по достойнство свинските уши? Дали ставащото по тракийските полета, остава в тракийските полета и с какви колоритни думи, назовават готварските техники и продукти в старозагорско, зрителите на bTV ще видят тази неделя от 12:30 часа в „Ловци на храна”.
 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Ловци на храна

“Ловци на храна” продължава с невероятен „стрийт фууд тур“ из Неапол

“Ловци на храна” представя вълнуващи, вкусни и цветни епизоди от слънчева Италия

Тази неделя по bTV „Ловци на храна“ тръгва по пътя на бирата в Лом

​ Chef Андре Токев се завръща с нов сезон на “Ловци на храна” тази есен по bTV

Специален коледен епизод на “Ловци на храна”