Актуално В програмата

Люта битка между лют македонец и шеф Манчев в механа „Извора“

Добави коментар

Люта битка между лют македонец и шеф Манчев ще се разрази този четвъртък в благоевградската механа „Извора“, която е на крачка от фалит

Люта битка между лют македонец и шеф Манчев ще се разрази този четвъртък в благоевградската механа „Извора“, която е на крачка от фалит. Механата се намира на главната улица в града и е управлявана от баща и дъщеря.

Според известния благоевградски адвокат Мановски, дъщерята е шефът, според нея той е същински Александър Македонски, който не пада по гръб и винаги има последната дума. Версията на адв. Мановски е, че взетото преди три години заведение е имало за цел да осигури работа на младата му дъщеря и тя да продължи да го развива.

Ответната страна е на мнение, че той често идва в най-напрегнатите моменти и вместо да помага се държи като сприхав клиент. Свидетел по казуса е шеф Манчев, който сам вижда как Александър разпорежда на готвачките, какво да му сготвят, в момент, когато в механата е най-натоварено. Благоразумният Манчев този път няма да се въздържи и ще произнесе най-тежката присъда – „Ти, последен ще ядеш!“.

Кошмари в кухнята

Въпреки сприхавия си нрав, Александър има житейския опит и прагматичното мислене, характерни за дългогодишната му успешна адвокатска практика. Дъщеря му е самоотвержена, но още не е прескочила момичешките мечти за един съвършен свят и тепърва ще се учи да поема отговорност за решенията си. Мечтата ѝ да бъде художник е потънала е едно мазе без прозорци, ударила се е в сервитьорската табла и е паркирала на бара на кръчмата.

Менюто на механата е лично приготвено от нея. За целта младата дама използва интернет, избирайки си рецепти от други заведения, които намира за интересни. Липсват калкулация на необходимите продукти, технологичното време за приготвяне и желанията на клиентелата. Куриозното в случая е, че при изготвянето на менюто са пропуснати ключови елементи като шопската салата и пържените картофи.

За сметка на това заведението традиционно предлага джолан с гарнитура, приготвен по стара българска рецепта. Сварен, замразен и в повечето случаи сполучливо претоплен след това. Не такъв е случаят със сервираната порция пред шеф Манчев, в която се мъдри двукилограмов джолан, сварен, замразен и сервиран несполучливо претоплен няколко седмици по-късно, с имиджа на наскоро извадено от резерва свежо бронтозавърско.

Вижте по Нова ТВ този четвъртък от 21 часа защо Маргарита Бербатова ще дойде в „Извора“, дали шеф Манчев ще успее с вродената си емпатия да мотивира баща и дъщеря да работят като равноправни бизнес-партньори и дали кулинарната хармония ще успее да потече в „Извора“.
 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Кошмари в кухнята

Шеф Манчев на ръба на нервна криза в последния за сезона епизод на „Кошмари в кухнята“

Шеф Манчев попада в арт ресторант с комично меню в „Кошмари в кухнята“

Шеф Манчев изправен пред собственик със самочувствие и готвачи без право на мнение в новия епизод на „Кошмари в кухнята“

Емоциите взимат връх в новия епизод на „Кошмари в кухнята“

Шеф Манчев с двойно по-тежка мисия - спасяването на един ресторант и на едно семейство в новия епизод на „Кошмари в кухнята“

В програмата: