В програмата

Люк Бесон ексклузивно в bTV: „Първо имах лист и химикал, после камера”

0/5

Люк Бесон ексклузивно в bTV: „Първо имах лист и химикал, после камера”

Идеята за създаването на филма, се заражда още в детските години на френския режисьор, когато е запленен от комикса „Валериан и Лаурелайн”. Във времето преди ерата на Интернет, който сега дава безброй възможности да разпалиш въображението си, Люк Бесон открива в комикса „отворена врата към света на космоса и мечтите”.

 

„Преди десет години купих правата за „Валериан” и си казах: „Нека пробваме” – споделя режисьорът. Сега над 2 000 човека са включени в разработката на продукцията.

Люк Бесон е сценарист на голяма част от филмите, които режисира - „Идвам от скромно семейство. Първоначално имах само лист и химикал, нямаше как да имам камера.” Научен на умереност и ненатрапчивост още от дете, той споделя още – „Единственият начин да успееш е да бъдеш скромен и да работиш с най-добрите.”

 


Чуйте още от откровените признания на легендата на френското кино в ексклузивното му интервю пред водещата на bTV Стаси Кара, което беше излъчено в „Преди обед”.


Част от екипа на „Валериан” са моделът Кара Делевин, Дейн Дехаан и звезди като Риана, Клайв Оуен, Итън Хоук и Рутгер Хауер. Oригиналният език на лентата е английски, въпреки че филмът е произведен изцяло във Франция.


Адаптиран по издадената през 1967 г. едноименна книжка с комикси на Пиер Кристен и Жан-Клод Мезиер, филмът разказва за приключенията на космически специални агенти, които стават неволни участници в междугалактическа конспирация и ще трябва да предпазят, не само града, в който живеят, но и цялата Вселена.


С бюджет от 197 милиона евро, богатият на космически кораби и странни създания свят,  разказан от „Валериан”,  се превръща в една от най-очакваните ленти за 2017 г.

Още за Преди обед

09:30
19.06.2018
Преди обед - токшоу с водещи Десислава Стоянова и Александър Кадиев
02:30
20.06.2018
Преди обед - токшоу
09:30
20.06.2018
Преди обед - токшоу с водещи Десислава Стоянова и Александър Кадиев

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg