Актуално В програмата

Леонардо ди Каприо за климатичните промени в документалния си филм Лед върху огън

Добави коментар

Днес е онлайн премиерата на документалния филм на Леонардо ди Каприо, посветен на глобалното затопляне и климатичните промени “Лед върху огън“.

„Лед върху огън“ е документален филм на HBO и Tree Media режисиран от Лейла Конърс и продуциран от Леонардо ди Каприо, чийто глас води зрителя през цялото време.  Спиращата дъха лента, заснета из целия свят, задава въпроса: Обратими ли са климатичните промени? Разглежда многото начини, чрез които можем да намалим вредните емисии и да отстраним въглерод от атмосферата, за да понижим глобалната температура, особено сега, когато сме изправени пред опасно високи нива на метан. Наложително е да спрем климатичните промени, но дали е прекалено късно? Или е предизвикателство, което трябва да приемем? Имаме ли необходимите креативност, изобретателност, далновидност и технологии, за да възвърнем баланса? 

 

„Науката ни казва, че настоящата климатична криза е проблем, който сме създали сами, но също така именно тя може да даде и отговорите за решаването му.“, споделя Леонардо ди Каприо.

 

Филмите, посветни на климатичните промени са трудни за гледане и повечето хора не искат да се изправят лице в лице с това, което се случва глобално, защото ги потиска. „Лед върху огън“ поставя и въпроса защо подсъзнателно игнорираме темата и защо повечето хора не искат да се замислят над нея. Наред с проблемите, показва и конкретни мерки, с помощта на които можем да обърнем процеса.

 

„С екипа ми и HBO в този документален филм даваме глас на учените и изследователите, които работят неуморно ден след ден на първа линия в борбата с климатичните промени. Искахме да създадем филм, който подчертава красотата и уникалността на живота на земята и в същото време вдига показва посоката на решенията по отношение на възобновяемата енергия и намаляването на въглеродните емисии. За разлика от други филми по темата, този има за цел не да покаже последиците, ако не променим поведението си, а да покаже как с помощта на отдадени учени можем да подобрим нещата. Надявам се, всеки който го гледа да се вдъхнови и да предприеме дори малко действие, за да защити нашата красива планета“, споделя Леонардо ди Каприо.

 

Добави описание

 

Най-малкото, което може да направи всеки един от нас е да спре поне за миг да игнорира темата и да се информира. „Лед върху огън“ няма да ви остави безнадеждни, а напротив, ще ви вдъхнови. Документалният филм, развиващ се в 94 минути вече е наличен в онлайн стрийминг платформата HBO GO. Телевизионната премиера по HBO е на 4 юли от 22:35 часа.
 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Лед върху огън