Актуално В програмата

Кристиан Костов: Евровизия е голям шанс за моята кариера

Добави коментар

Българският представител в песенния конкурс поздрави международните журналисти с песен на Васил Найденов

Веднага след като приключи втората репетиция на Кристиан Костов на сцената на Евровизия, българската делегация в Киев даде официална пресконференция за чуждестранните медии.

„Преди всичко, аз съм голям фен на Евровизия. И възможността да представя България тази година не бих пропуснал за нищо не света. Това е голям шанс за моята кариера, защото милиони хора ще ме видят именно тук, на тази сцена” – заяви Кристиан Костов.

Той допълни, че след втората репетиция се чувства все по-уверен, но отказа да коментира въпроси, свързани с челните позиции, които букмейкърските залози отреждат на България.

"Останалите участници в конкурса усещам като едно семейство. Моята цел в момента е да се представя по най-добрия начин" – поясни Кристиан.

Според ръководителя на българската делегация в Евровизия Йоана Левиева-Сойър ключът за успеха е екипът, който стои зад българското участие. „Това е международен екип от опитни и ценни за проекта хора. Ние наистина празнуваме разнообразието, каквото е и мотото на тазгодишното издание на конкурса” – каза още тя.

Един от композиторите на песента - Борислав Миланов - разказа, че „Beautiful Mess” е написана от „Symphonics” специално за Кристиан. Основната идея при създаването ѝ е да се покажат не само невероятните гласови възможности на младия артист, но и неговите искрени емоции.

"Веднага се вижда, че Кристиан е изпълнител от висок ранг и ще бъде световна звезда един ден. Гарантирам ви." – сподели Борислав Миланов.

„Участието на Кристиан в Евровизия и успешното му представяне до сега вече водят до положителни резултати. Неминуемо след финала на конкурса възможностите за развитие на кариерата му ще се увеличат още повече” – подчерта Яна Петковска, ПР мениджър на музикална компания „Вирджиния рекърдс”.

Артистичният директор Саша Жан-Баптист разкри, че по отношение на сценичната концепция е търсила чиста визия. Фокусът е изцяло върху Кристиан, а виртуалните елементи подсилват внушението в неговото изпълнение.

Когато журналистите помолиха Кристиан да изпълни българска песен, той без колебание запя „Болката отляво” на Васил Найденов. На акапелното изпълнение на част от хита, представителите на чуждестранните медии отговориха с аплодисменти.

Тази вечер Кристиан Костов ще премине по червения килим на откриващата церемония на Евровизия 2017 в Киев, заедно с представителите на останалите 41 страни. До първия концерт на най-гледаното музикално събитие в Европа остават само два дни. Зрителите в България могат да гледат 62-то издание на конкурса по БНТ1 и БНТ HD:

  • 9 май (вторник), 22:00 часа - първи полуфинал;
  • 11 май (четвъртък), 22:00 часа – втори полуфинал, с участието на Кристиан Костов, който ще се представи под номер 15;
  • 13 май (събота), 22:00 часа – финал.
Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Кристиан Костов , Евровизия

България се класира на финал на Евровизия 2021

Тази вечер България ще вземе участие във втория полуфинал на Евровизия 2021

Азис, DARA, Зуека, Геро ще участват в концерта на Виктория за Евровизия

41 държави ще участват на Евровизия 2021

Евровизия обедини милиони зрители от цял свят със своето виртуално музикално шоу