Преминете към основното съдържание

Коментари за
Българинът е идеалната жертва! - „Отечествен фронт” 12 юли


Българинът е идеалната жертва! - „Отечествен фронт” 12 юли

Към текста

Обява до цялата планета: Ако търсите качествени изкупителни жертви, търсете българи! Българинът е идеалната жертва – възползвайте се!

Една от многото

от Една от многото • 11.07.2008

Защо от многото? Защото по-голяма част от хората отдавна вече подтискат собственото аз, за да оцеляват. Не че нямат мнение, а робополетието ни пречи, а работата после. Освобождават те от нея по зваимно съгласие за 5 мин. А то го няма. За нашите сестри има принципни неща, които трябваше да се направят. Много от фактите не ги знаем. Ще ми се да не бъдем ние жертвите. Колкото и да ни манипулират - ние трябва да имаме позиция, да я казваме и да отстояваме. Ако нямаме гражаданско общество ще бъдем жертви. Й кой ги харесва? Все пак като се върна назад в историята ни има и примири, които покозват, че не винаги сме били "Жертви". Така, че нека бъдем и оптимисти, за да ни има.

Стефан Султанов

от Стефан Султанов • 11.07.2008

Някъде в онези 500 години под Турски ятаган се е случило нещо ужасяващо. Чрез "естествен" подбор наложен от османците българите са превърнати в предатели и нагаждачи, хора които си траят и се радват на нещастието на ближния. Това може да се види още в погледа "тоя не е добре!" на околните, когато някой от нас се Бори за правата си - било то в схватка със системата или пред касите на топлофикация или електроразпределение. Нормалните инстинкти на взаимопомощ и активна съпричастност са били заличавани през онези времена из корен. Няма какво да се чудим и тук няма нищо неясно. Докато не променим начина по-който се отнасяме с комшията, съгражданина, сънародника - ще продължават безобразията на които се нагледах за последните години преход. Българинът не само е идеална жертва, той неуморно си избира за началници предатели, за да запълни своята патологична нужда от башибозук. Ще се съглася, че има изключения. Има хора, като Карбовски, които правят невъзможни неща за да ни навират истината в очите. Ама, ми се струва, скоро и на него ще му писне, защото да променяш съзнанието на един народ си е трудна задача. На нас ни трябват поне 500 години.

Българинът е идеалната жертва! - „Отечествен фронт” 12 юли Как ще коментирате това?
Българинът е идеалната жертва! - „Отечествен фронт” 12 юли
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.

Коментарите се преглеждат и одобряват от модератор.