Актуално В програмата

Кои са причините за бързото израстване на Израел

Добави коментар

Кои са причините за бързото израстване на Израел в „UpDate“ - тази събота и неделя, от 19,30 часа, по Bloomberg TV Bulgaria.

Кои са причините за бързото израстване на Израел в „UpDate“ - тази събота и неделя, от 19,30 часа, по Bloomberg TV Bulgaria.

Тази събота в 19,30 часа „UpDate“ ще обърне внимание на причините за бързото израстване на Израел като иноватор в технологичния сектор. Водещият Бойчо Попов разговаря с Ори Собовиц, ръководител „Връзки с институциите и партньорства в Израел“ в OurCrowd, който се включи директно от студиото на Bloomberg в Тел Авив.

„Нямаме природни богатства, заобиколени сме от не много приятелски настроени държави и сме сред пустинята. Така че, ако сте малка страна, заобиколена от врагове, трябва да имате малка, но много умна армия. В армията има много технологични отдели, както и голямо преливане на знания от армията към индустрията“, казва Собовиц.

Освен това Израел отделя повече средства от всяка друга държава по света за изследвания и разработки като дял от БВП. По последни данни страната харчи 4,3% от брутния си вътрешен продукт за развойна дейност.

В неделя предаването ще представи на зрителите българския стартъп Dronamics, който стои зад проекта „Черен лебед“ – малък, безпилотен и ефикасен дрон. Той ще може да носи товар от 350 кг на над 2 500 км разстояние. За първи път в телевизионно интервю Свилен Рангелов – един от основателите на компанията, ще разкаже за проекта и целите на амбициозния стартъп, който може да се превърне в иноватор в сферата на авиационната техника.

Не пропускайте технологичното предаване „UpDate“ – тази събота и неделя, от 19,30 часа, по Bloomberg TV Bulgaria.

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: UpDate

Кой автомобилен гигант става клиент на български стартъп за виртуална реалност – гледайте в UpDate

Иля Кретов разкрива плановете на eBay за българския пазар пред Bloomberg TV Bulgaria