В програмата

Кои са причините за бързото израстване на Израел

0/5

Кои са причините за бързото израстване на Израел

Кои са причините за бързото израстване на Израел в „UpDate“ - тази събота и неделя, от 19,30 часа, по Bloomberg TV Bulgaria.

Тази събота в 19,30 часа „UpDate“ ще обърне внимание на причините за бързото израстване на Израел като иноватор в технологичния сектор. Водещият Бойчо Попов разговаря с Ори Собовиц, ръководител „Връзки с институциите и партньорства в Израел“ в OurCrowd, който се включи директно от студиото на Bloomberg в Тел Авив.

„Нямаме природни богатства, заобиколени сме от не много приятелски настроени държави и сме сред пустинята. Така че, ако сте малка страна, заобиколена от врагове, трябва да имате малка, но много умна армия. В армията има много технологични отдели, както и голямо преливане на знания от армията към индустрията“, казва Собовиц.

Освен това Израел отделя повече средства от всяка друга държава по света за изследвания и разработки като дял от БВП. По последни данни страната харчи 4,3% от брутния си вътрешен продукт за развойна дейност.

В неделя предаването ще представи на зрителите българския стартъп Dronamics, който стои зад проекта „Черен лебед“ – малък, безпилотен и ефикасен дрон. Той ще може да носи товар от 350 кг на над 2 500 км разстояние. За първи път в телевизионно интервю Свилен Рангелов – един от основателите на компанията, ще разкаже за проекта и целите на амбициозния стартъп, който може да се превърне в иноватор в сферата на авиационната техника.

Не пропускайте технологичното предаване „UpDate“ – тази събота и неделя, от 19,30 часа, по Bloomberg TV Bulgaria.

07:30
19.07.2018
Business Briefing,,The latest economic and financial news, market updates and interviews with the key news-makers in the business world.,
08:30
19.07.2018
Business Briefing,,The latest economic and financial news, market updates and interviews with the key news-makers in the business world.,
12:00
19.07.2018
GMT,,It's midday in London, evening in Asia Pacific and breakfast on America's east coast. GMT has the latest news developments, with updates on business and sport.,

Не пропускайте

ТВ анонси

Популярно в poTV.bg