Актуално Други

Камелия спаси македонски певец в драматичен финал на вокалните двубои в „Гласът на България“

Добави коментар

Безпрецедентен вокален трибой, емоционални раздели и изненадваща кражба белязаха финала на вокалните двубои в най-гледаното музикално риалити.

Безпрецедентен вокален трибой, емоционални раздели и изненадваща кражба белязаха финала на вокалните двубои в най-гледаното музикално риалити. След четири седмици на усилени репетиции Михаела Филева, Камелия, Графа и Иван Лечев избраха по 8 талантливи участници, с които продължават към следващия кръг от музикалната надпревара. Общо 32-ма претенденти за титлата „Глас на България“ успяха да запазят местата си в отборите на своите треньори, след като победиха конкурентите си в дуетни битки на сцената на шоуто.

 

Добави описание

 

В неделя вечер Графа предпочете едно от последните места в тима му да заеме 21-годишната италианка Джулия Каваньоли, която го впечатли с домашно приготвено тирамису и сериозно вокално майсторство в баладата „Shallow“. 18-годишният македонец Омар Джафероски не успя да влезе убедително в ролята на дуетната половинка на Lady Gaga, но безспорният му талант бе оценен от Камелия. Фолкпевицата нажежи обстановката, като натисна червения бутон секунди преди Омар да напусне сцената на шоуто завинаги и го спаси от отпадане.

 

Добави описание

 

Без този късмет остана неговият сънародник Стефан Манасиевич, който отпадна в безпрецедентен музикален трибой при последната вокална битка в отбора на Графа. Победоносно от него излезе опитната красавица Зариа Кантарджиева, която изпъкна като школован певец с безупречно сценично присъствие, отстранявайки 18-годишната Катрин Гачева и 25-годишния певец от Скопие. Настоящият шампион в шоуто продължава към следващия етап на състезанието с Иван Лазаров, Венета Цонева, Зариа Кантарджиева, Алекс Георгиев, Гергана Узунова, Джулия Каваньоли, Йоана Иванова и Алекс Славчев.

 

Добави описание

 

В две финални вокални битки Иван Лечев жертва психолога Филип Димитров, чийто силен, но неовладян глас, в съчетание със сковано сценично поведение му костваха мястото в състезанието. Вместо него, китаристът на „ФСБ“ предпочете по-музикалния Боил Каранейчев, който също се провали сценично, но получи признанието, че пее като бог.

 

Добави описание

 

Лечев се раздели и с дуета Александра и Атанас, като запази уличния музикант Рада Илиева, която се оказа по-готова да продължи напред. Иван Лечев влиза в етапа на Ноктаутите с Георги Шопов, Калина Велковска, Мария Минкова, Алмир Исмаили, Свет и Хихи, Боил Каранейчев, Рада Илиева и Пламен Бонев.

 

Добави описание

 

Разстроена и със сълзи в очите, Михаела Филева послуша колегите си и реши да запази в отбора си 16-годишната Кристиана Атанасова, вместо Биляна Добрева, след като ги постави пред предизвикателството да обърнат мъжката песен „Sucker“ в нежен женски дует. В състава на отбора на поп дивата влязоха Георги Ижбехов, Кристина Жечкова, Илин Папазян, Кристиана Атанасова, Свет Георгиев, Николета Дойчева, Трио „Вива“ и Елена Сиракова.

 

Добави описание

 

Разтърсващ финал на най-тежкия за треньорите етап от шоуто поставиха Христина Христова и Полина Димитрова от отбора на Камелия. Народните певици изпълниха фолклорната класика „Ах, къде е мойто либе“, която се оказа изненадващо трудна за опитната Полина. Тя не успя да овладее гласа си и изгуби битката с Христина, която бе предпочетена заради умението да показва талант и професионализъм в различни музикални стилове. Осемте изпълнители, които заслужиха доверието на Камелия и продължават да се състезават за отбора ѝ са Кристина Дончева, Христо Василев, Керана, Михаил Димов, Петя Георгиева, Павел и Мартин, Омар Джафероски и Христина Христова.

 

Добави описание

 

32 певци продължават към следващия етап – Нокаутите, в „Гласът на България“ другата неделя. Тогава те ще се борят да спечелят своя треньор и един от трите стола, водещи към финалите.
 

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Интересно, нали? Споделете тази публикация с вашите приятели във Фейсбук и Вайбър

Още публикации за: Гласът на България

Финалът на “Гласът на България” е тази неделя

​Участници от "Гласът на България" блестят в световната класация на The Voice

Нокаутите в „Гласът на България“ продължават с пълна сила

Предстоят последни страховити вокални битки в сезон 10 на „Гласът на България“

Истински музикални шамари в "Гласът на България"